Komšije sumnjaju da je starac iz Krupe na Vrbasu ubijen

Tijelo Radeta Vukovića (75) sa teškim povredama glave pronađeno je juče ujutru pored puta u selu Bare u Rekavicama kod Banjaluke..

Mještani sa kojima smo razgovarali sumnjaju da im je komšija ubijen.

Razlog zbog kojeg sumnjaju na ubistvo je to što kažu da je Rade imao dvije povrede na glavi. Prema njihovim riječima sve izgleda kao da ga je neko nečim udario u tjeme glave i da je zatim pao na put i udario čelom od kamen.

Radetov sin Sladenko ispričao je da je juče ujutru rano ustao kako bi otišao na posao. On je pojasnio da živi zajedno sa ocem, te suprugom i sinom.

-Oko 6.20 časova sam otišao na posao, a otac je već bio ustao i iza mene je ostao da pije kafu. Kasnije su mi na poslu javili da je nađeno njegovo tijelo i vratio sam se do kuće – kaže Sladenko Vuković.

On ističe da je njegov otac bio star i da niko nije imao razloga da ga napadne.

-Mi još ne znamo šta se desilo. Na mjestu gdje je nađeno tijelo bili su policajci i tužilac, ali nam niko ništa ne govori. Tijelo su prevezli i rekli da će poslije obdukcije znati da li je ubijen ili je možda sam pao – ispričao je Sladenko.

Prema njegovim riječima u selu uvijek ima nekih manjih svađa, ali i ističe da je njegov otac bio povučen i miran čovjek.

Radetov komšija Svetislav Vuković rekao je  da je juče ujutru krenuo na posao i da je u 6.55 časova vidio tijelo pored puta.

-Oko tijela je bilo dosta krvi i vidio sam da se ne miče. Pozvao sam odmah policiju koja je brzo stigla i dao sam im izjavu – ispričao je Svetislav.

On je rekao da prije ubistva nije čuo ništa što bi mu bilo sumnjivo, niti je nekog nepoznatog primjetio u blizini tijela.

-Rade je bio dobar i miran komšija. Već dugo je u penziji, pa je imao dosta ovaca i dvije krave o kojima se brinuo. Nikada nisam čuo da je imao neku svađu ili probleme – istakao je Svetislav.

Izuzeti tragovi

U OJT Banjaluka rekli su da je uviđaj obavila tužilac Gordana Radujko, a prisustvovao je i ljekar mrtvozornik.

-Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti u vezi pronalaska tijela. Sa lica mjesta izuzeti su tragovi koji će se koristiti za potrebe utvrđivanja tačnog vremena i uzroka smrti – pojasnili su u tužilaštvu.

Jedna osoba na poligrafu zbog smrti starca u Krupi na Vrbasu

Izvor: Srpskainfo

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: