Komšije spasavale svoja vozila, zapaljeno auto banjalučkom zelenašu

Prvo se čuo jak zvuk automobila koji je negdje odjurio, a zatim i dvije eksplozije, nakon čega sam pogledala kroz prozor i vidjela kako vatra na parkingu guta vozilo, priča  mještanka banjalučke Ulice rakovačkih rudara, gdje je izgorjela tojota koju koristi Andrija Čivčić, osuđivan za zelenaštvo.

Ona dodaje da je potom nastala opšta pometnja, jer su stanari okolnih zgrada izašli na balkone, a neki od njih i na parking kako bi spasili svoja vozila.

“Jedan čovjek je utrčao u svoj auto, koji je bio parkiran nedaleko od onog što je gorio. Ne znam samo otkud mu hrabrost, ali je uspio da spasi svoje vozilo. Plamen iz tojote se dizao jako visoko”, pojašnjava sagovornica.

Po njenim riječima, sve je počelo kada je, nekoliko minuta nakon ponoći između ponedjeljka i utorka, začula zvuk misterioznog vozila.

“Taj auto je baš brzo krenuo i otišao, kao da negdje bježi, to mi je, onako, ostalo u sjećanju. Nisam ga vidjela, naravno, ali jesam čula. Nije prošlo ni par minuta, a začula se eksplozija. Potom i druga”, naglašava sagovornica “Nezavisnih”.

Da li je jurnjava tog vozila povezana s požarom koji je progutao tojotu, tek će biti utvrđivano.

Inspektori su juče pažljivo, do najsitnijih detalja, uzimali tragove s automobila, na kojem se malo šta može iskoristiti. Zavirivali su i u tojotu, ali i oko nje, te fotografisali sve što bi im moglo pomoći pri istrazi.

“Na obližnjoj zgradi postoje kamere koje su, vrlo je moguće, nešto snimile, jer su okrenute baš prema mjestu gdje je tojota bila parkirana. Inspektori su se raspitivali za snimke s tih kamera”, priča jedan mještanin.

Od Čivčića juče izjavu nismo uspjeli dobiti.  On je ranije pravosnažno osuđen na dvije godine zatvora, jer je bio dio kriminalne grupe koja je od Banjalučanke R.S. i njene porodice iznudila 75.000 maraka.

Nezvanično, tojota, koju je on koristio i koja je izgorjela, vlasništvo je jedne žene, navodno njegove punice. Uzrok požara, tokom kojeg je oštećeno još jedno vozilo, još se utvrđuje.

“Pripadnicima Policijske uprave Banjaluka u utorak oko 0.20 prijavljeno je da je na parkingu u Ulici rakovačkih rudara došlo do požara na tojoti, te da je usljed toga oštećen i sitroen. Požar su lokalizovali pripadnici Vatrogasne jedinice grada Banjaluka, a u toku je preduzimanje potrebnih istražnih mjera i radnji u cilju utvrđivanja uzroka požara”, saopšteno je iz banjalučke policije.

Izvor: Nezavisne

Video/Gorjelo vozilo banjalučkog zelenaša

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: