Kolovozi suhi, zimska oprema i dalje obavezna

U većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH saobraćaj se odvija po suvim kolovozima, dok je u višim predjelima i preko prevoja moguća lokalna poledica, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali su odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno, te da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme.

Izmijenjen je režim saobraćaja na putevima Crna Rijeka-Ugar, Ivanjska-Šargovac, u Trnu na silasku sa nadvožnjaka, putu Čelinac-Kotor Varoš, Čelinac-Ukrina, Rudanka-Doboj jedan, Rudanka-Doboj, Gradiška-Nova Topola, Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, RI-3106 dionica Razboj-Tedin Han i dionica Tedin Han-Teslić, Banjaluka-Stari Majdan dva, Šipovo-Novo Selo i dionica Jezero-Šipovo.

Zbog deminiranja dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja do 15 časova na dionci magistralnog puta Brod na Drini dva-Vrba, Brod na Drini dva-Šćepan polje, Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa.
Saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići i na regionalnom putu Bistrica-Podgrab i Ukrina-Gornja Vijaka, zbog aktiviranih klizišta, odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Vangabaritni tereti kretaće se na putevima Stanić Rijeka-auto-put-Banjaluka, Luke-Vlasenica-Han Pijesak-Sokolac-Rogatica-Čemernica, a vozači treba da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje zbog oštećenja kolovoza, na nadvožnjaku broj 238 na dionici Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona i na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.
Zbog radova u tunelu “Crnaja” na putu Konjic-Jablanica i u tunelu “Skela” na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, a u noćnim časovima obustavlja.

Saobraćaj se, zbog radova, odvija sporije na putnim pravcima Srebrenik-Ormanica, Grude-LJubuški i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Izvor: Srna

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI