“Kolicima ćemo u italiju”! Banjalučki Šampioni trebaju podršku

Košarkaški klub invalida “Vrbas” je u subotu odigrao finale NLB lige u Vranskom u Sloveniji protiv ekipe Flinkstones iz Austrije. Pobijedili su sa rezultatom 73:55, te šesti put zaredom osvojili titulu što je nezabilježeno u istoriji ovog takmičenja.

“Vrbas” je dobrim odbranama i velikim zalaganjem, pred punom dvoranom gdje je bilo oko 700 navijača, podigao pobjednički pehar po šesti put, te je drugi prelazni pehar stavio u svoje vitrine.

Kapiten Igor Ignjatović je dobio kolica na čemu su iz kluba zahvalni gospodinu Radovanu Bajiću iz NLB banke.

Opšta konstatacija svih učesnika NLB lige je da je “Vrbas” po organizaciji i svim drugim detaljima Real Madrid kaže predsjednik kluba Marinko Umičević. KKI “Vrbas” već od 25-28.04.2019. godine ide u Italiju na fajnal for, finale Evrolige 2, za šta nam trebaju ogromna finansijska sredstva, samo za smještaj i hranu nam treba 9000 evra, za prevoz 2500 evra, te razni drugi troškovi kao što su dnevnice, gume, osovine, žice će iznositi 4000 evra.

Gradonačelnik Igor Radojičić se ponudio da pomogne, pomoći će i Tvornica obuće “Bema”, ali se još uvijek nije oglasilo Ministarstvo porodice, omladine i sporta, kao ni Vlada RS kojoj su iz “Vrbasa” poslali dopis.

Zbog svega navedenog, upitan im je put u Italiju, a ukoliko se ne pojave, Banjalučani će biti kažnjeni sa 10000 evra, te tri godine zabrane igranja u Evroligi.

To ne smijemo dozvoliti kaže Umičević, “ipak smo mi ponos Banja Luke i Republike Srpske, te se nadamo da će se kao i uvijek u posljednjem trenutku naći riješenje. U suprotnom ćemo već sutra krenuti u kolicima pješke za Italiju”.
“Vrbas” je zaslužio da ode na pomenuti turnir, gdje ćemo igrati sa sedam profesionalnih ekipa i nadati se dobrim rezultatima.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: