Ko prima platu za nerad i nečinjenje? Komunalni policajci, njihovi šefovi ili građani Banjaluke?

Na adresu portala BLMojGrad stiglo je otvoreno pismo stanara Ulice Vladimira Rolovića na Laušu. Kako nam pišu, već dva mjeseca pokušavaju namoliti, odnosno natjerati odgovorne službe da rade svoj posao ali i komšije.

Naime u neposrednoj blizini dječijeg igrališta i dvorišta zgrade, stara kuća je pretvorena u deponije i skloništa za skitnice. Trava i rastinje su kako se vidi i na fotografijama bukvalno opkolile dječije igralište, ali niko ne reaguje.

Njihovo pismo prenosimo u cjelini:

Već duže vrijeme pokušavamo dogovoriti sa trenutnim vlasnikom parcele na adresi Karađorđeva 99, pored zgrade u Vladimira Rolovića 6a i 6b, da se izvrši čišćenje ruševne šupe i osnovno održavanje parcele. Kao sto se vidi iz priloženih slika situacija je katastrofalna, šupe samo što se nisu srušile, a trava je prerasla.

Zvali smo i komunalnu policiju koja je bila u kontaktu sa trenutnim vlasnikom i kako smo razumjeli naloženo je uređenje parcele. To se nije desilo ni nakon 2 mjeseca. Na još veće iznenađenje pokušaji da ponovo dodjemo do komunalne policije nisu urodili plodom jer zadnjih nekoliko sedmica dobijamo odgovore da osobe zadužene za “reon” nisu tu, da će se javiti, ili nazovite za sat vremena, pa opet za sat vremena i tako ukrug.

Nekoliko sedmica već nismo u mogućnosti da dobijemo konretnu informaciju šta se dešava sa ovim slučajem.

U ime stanara i prije svega djece zgrade u Vladimira Rolovića 6a i 6b pitamo da li postoji ikakva odgovornost za uređenje dvorišta koji predstavljaju realnu opasnost. Na to sve nedavno smo imali i slučaj veće romske porodice koja je boravila neko vrijeme u jednoj od ruševnih kuća. S obzirom da u tim ruševinama ne postoji nikakva infrastruktura bili smo svjedoci korištenja te parcele i trave kao lokalnog WC-a. Ali izgleda da ni njima više ne odgovara stanje na parceli.

Molimo da nam se javi neko sa informacijom kako i kome se obratiti da se ovakve situacije rješavaju. Da li postoji bilo kakva odgovornost za održavanje dvorišta, ili smo svi u mogućnosti napraviti deponije na svojjim dvorištime bez iakakve odgovornosti za okolinu i stanare.

Hvala!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: