Ko najbrže jede ćevape u Banjaluci?

Na takmičenju u brzom jedenju ćevapa Omiljan je prvi podigao ruku te komentarom nasmijao publiku.
Trebalo mu je samo 1,34 minuta da sa njegovog tanjira nestane velika porcija, kako kaže, njemu omiljenog jela.

Pravilo je bilo da se pojede sve sa tanjira i podigne ruka.

Kada je vidio da je pobijedio, rekao je: “Može li još jedna porcija” i dobio aplauz okupljenih koji su pratili takmičenje u brzom jedenju ćevapa.

Foto: Goran Šurlan/ Ringer

– Fenomenalan je osjećaj. Pobijedio sam jedući svoje omiljeno jelo. Kod nas kući ćevapi se jedu poslije ručka – kroz smijeh je rekao pobjednik.

Za nagradu je osvojio bicikl, a ljudi su komentarisali kroz šalu, kako će mu dobro doći da malo smanji holesterol.

– Nisam se toliko skoncentrisao i mislio na nagradu, koliko na takmičenje koje je opet organizovano i baš mi je drago zbog toga. Veoma mi se sviđa kako je sve prošlo i zahvaljujem se svima – rekao je pobjednik u brzom jedenju ćevapa.

Poručio je kako nije imao posebnu taktiku, već je poenta da kada nešto radite, to morate da volite.

 

– Jedem ćevape kada god je prilika, ako su neka druženja, okupljanja. Oni su broj jedan, pa sve ostalo – veselo je ispričao Kresić.

A da je stvarno pravi ljubitelj banjalučkog brenda, potvrđuje i to da se prvi prijavio na takmičenje u sklopu “Ćevap festa”.

Kako su među sobom komentarisali takmičari, kojih je bilo devet, ćevapi se moraju jesti rukom, nikako viljuškom i nožem, a kao prilog najbolje ide luk ili ljuta papričica.

Manifestacija “Ćevap fest” izazvala je veliko interesovanje sugrađana koji dolaze u park Petar Kočić da kupe malu ili veliku porciju. Ni cijena od četiri i sedam maraka nije prepreka da se kupi omiljena hrana. Za sutra je nabavljeno pravljenje XXL ćevapa.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: