Književno veče sa Tanjom Stupar Trifunović

JU Narodna biblioteka „Veselin Masleša“ Laktaši organizuje druženje sa književnicom Tanjom Stupar Trifunović, koje će biti održano sutra u 19 časova.
Tom prilikom Tanja će predstaviti svoj noviji književni opus i to dva romana „Satovi u majčinoj sobi“ i „Otkako sam kupila labuda“, kao i dvije zbirke poezije „Mjesta gdje počinje sve ispočetka“ i „Razmnožavanje domaćih životinja“.

Roman “Satovi u majčinoj sobi” nagrađen je Nagradom Evropske unije za književnost (EUPL) 2016. godine, kao i trećom nagradom na konkursu Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva RS “Zlatna sova” za najbolji rukopis romana u 2014. godini, a bili su i u užem izboru za NIN-ovu nagradu i nagradu “Biljana Jovanović” za najbolji objavljeni roman na srpskom jeziku u 2014. godini.
Njen drugi roman „Otkako sam kupila labuda“ u izdanju izdavačke kuće „Arhipelag“ iz Beograda je dobitnik Vitalove nagrade za najbolju knjigu na srpskom jeziku u 2019.godini.

Zbirka pjesama „Razmnožavanje domaćih životnja“ nagrađena je nagradom „Milica Stojadinović Srpkinja“ za najbolju knjigu poezije ženskog autora pisanu na srpskom jeziku, za 2018, a za svoju poeziju dobijala je i brojne druge nagrade.

Izvor: Srpskainfo

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: