Klizavi kolovozi, vozači oprez

Iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske skreću pažnju na mjestimično zasniježene kolovoze i poledicu u višim planinskim predjelima i preko prevoja, dok je poledica zbog niskih temperatura moguća i u nižim predjelima.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Vozačima iz AMS savjetuju da voze maksimalno oprezno, te da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna, a zbog loših vremenskih uslova i neophodna.

Danas počinju radovi na dionici magistralnog puta Ivanjska – Šargovac zbog čega će biti izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.
Zbog izgradnje kružne raskrsnice izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja u mjestu Trn, na silasku sa nadvožnjaka, na ukrštanju magistralnog i regionalnog puta.

Na dijelu magistralnog puta Čelinac – Kotor Varoš i na dionici regionalnog puta Čelinac – Ukrina izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog izgradnje razvodne mreže vodovoda.

Zbog deminerskih radova na Tjentištu, na lokaciji Nacionalni park Sutjeska – Gusni put povremeno će biti obustavljan saobraćaj na dionici magistralnog puta Brod na Drini dva – Vrba, na području opštine Foča, od 8.00 do 15.00 časova u intervalima po 30 minuta.

Zbog deminerskih radova kod kampa Hum – Žitinski potok povremeno će biti obustavljan saobraćaj na dionici magistralnog puta Brod na Drini dva – granica sa Crnom Gorom (Šćepan Polje) od 8.00 do 15.00 časova u intervalima po 30 minuta.

Povremene su polučasovne obustave saobraćaja zbog deminerskih radova i na dionici regionalnog puta Polje – Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, na području Dervente, u vremenu od 8.00 do 15.00 časova.
Na dionici magistralnog puta Rudanka – Doboj jedan izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja radi isključivanja i uključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na Koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na magistralnom putu Rudanka – Doboj izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog radova na spoju tog magistralnog puta i prilaznog puta prema petlji Rudanka na auto-putu.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča – Goražde, u mjestu Filipovići, na liniji razgraničenja, odvija otežano, jednom trakom.

Produženi su radovi na dionicama regionalnih puteva Srbac – Gornja Vijaka jedan – Gornja Vijaka dva – Razboj, Razboj – Tedin Han i Tedin Han – Teslić zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.
Zbog klizišta, jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka,kao i na regionalnom putu Bistrica – Podgrab.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini – Granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka – Stari Majdan dva, zbog radova, kao i na dionicama regionalnih puteva Šipovo – granica Republike Srpske/FBiH (Novo Selo) i Jezero – Šipovo.

Na putnim pravcima Kotor Varoš – auto-put – granični prnjlaz Gradiška, granica FBiH/Republike Srpske Lepenica – granica Republike Srpske/FBiH Blaževac i granica FBiH/Republike Srpske Luke – Vlasenica – Han Pijesak – Sokolac – Rogatica – granica Republike Srpske/FBiH Čemernica kreće se prevoz vangabaritnog tereta, pa vozače iz AMS mole da na tim pravcima voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje – Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona, na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva – Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na području FBiH zbog radova u tunelu “Crnaja” na putu Konjic – Jablanica tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom, dok se u noćnim časovima, od 23.30 do 4.30 časova, saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu “Skela” tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom, a od 22.00 do 6.00 časova saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova saobraćaj se odvija i na putnim pravcima Srebrenik -Ormanica, Grude – Ljubuški i Stolac – Hutovo.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Izvor: Srna

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: