Klikom miša! Pomozite mladoj sugrađanki da ode na avanturu u arktičku tundru

Fjällräven Polar je 300 kilometara dugo putovanje psećim sankama koje spaja gradove Signaldalen u Norveškoj i Jukkasjärvi u Švedskoj. Prvih devet godina Polar je bio kao trka “psećim sankama”, pa je uslijedila pauza od 6 godina te zatim novi koncept koji se održao do danas. Polar je postao prilika običnim ljudima da iskuse nešto nevjerojatno. Žene i muškarci iz cijeloga svijeta od kojih neki nemaju iskustava s hladnoćom, pa čak ni s prirodom kao takvom u surovom okruženju arktičke tundre. U Fjällrävenu su vjerovali da uz pravu pomoć i stručno vodstvo i visoko kvalitetnu Fjällräven opremu svako može savladati taj izazov.

Ne znam upravljati psećim sankama, kao ni većina prijavljenih i to je ono što je najzanimljivije kod ovog projekta, ne morate imati prethodno iskustvo da biste se prijavili kaže Tijana Stojičić iz Banjaluke koja se prijavila da učestvuje u ovoj ledenoj avanturi.

Glasanje traje još 8 dana. Glasanje je otvoreno od 14. novembra i traje do 12. decembra. 13. decembra se donosi odluka o učesnicima.

OVDJE GLASAJTE ZA TIJANU 

Putovanje je planirano od 30. marta do 5. aprila 2020. godine. Podrazumijeva prelazak puta od 300 km duž skandinavskog Arktika. Ekipa koja bude izabrana putuje “psećim sankama”, sama priprema hranu, podiže kamp, brine se o psima i snalazi u divljini. Učešće je podijeljeno na 11 regija i iz svake regije se biraju dva člana. Jedan član se bira glasanjem publike, a drugog člana bira stručni žiri.

Tijana spada u regiju Centralna Evropa i njenu konkurenciju pored ljudi iz BiH čine i učesnici iz Srbije, Albanije, Hrvatske, Poljske, Češke, Slovačke, Slovenije, Mađarske, Makedonije i Bugarske. Proći će samo dva učesnika.

Tijana je student 4. godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Pored studiranja najviše se bavi humanitarnim radom. Volontira aktivno već 5 godina u Crvenom Krstu i učestvuje u realizaciji programskih aktivnosti i akcija Crvenog Krsta kroz programe rada sa starim, iznemoglim i socijalno ugroženim osobama, a isto tako i učenicima osnovnih i srednjih škola kroz predavanja iz oblasti Promocije humanih vrijednosti. Pored toga koordinator je oblasti Promocija humanitarnih vrijednosti i član Odbora Omladinskog kluba Crvenog Krsta. Takođe, iz hobija bavi se planinarenjem, biciklizmom, a učesnik je i različitih omladinskih kampova.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI