KKI „Vrbas“ ponos Srpske i Banjaluke

Košarkaški klub invalida „Vrbas“obilježava 17. rođendan! Priča o ovom uspješnom sportskom kolektivu počela je da se piše na Petrovdan, 12. jula 2002. godine, i to u etno bifeu „Medo“. Idejni tvorac osnivanja kluba bio je Marinko Umičević uz podršku pokojnog Gorana Krsmanovića te Luke Jeličića i Slavka Šimića. Za ovih 17 godina „Vrbas“ je postao zaštitini brend Banjaluke i Republike Srpske i jedan je od najsupješnijih klubova u regionu.


– Početak je bio težak i još se sjećam prve utakmice koju smo dobili protiv Maribora sa 6:2. Danas naša ekipa postiže preko stotinu poena, a mogu da kažem da sam izuzetno ponosan na sve ono što su igrači na terenu ostvarili. Podatak da smo šest godina uzastopni osvajači NLB lige, potom šestostruki šampioni BiH, četiri puta slavili smo u Kupu BiH, bili smo peti na „fajnal-foru“ Evrolige 3, sedmi na završnom turniru Evrolige 2 – istakao je Marinko Umičević, predsjednik KKI „Vrbas“.


O klubu se čulo širom Starog kontinenta, i imaju dobar rejting i u IWBF.
– Bili smo domaćini Čelendž kupa te kvalifikacionog turnira Evrolige 3 i Evrolige 2 i uvijek smo dobijali najveću ocjenu za organizaciju pomenutih takmičenja. Sada nam nude da budemo domaćini „fajnal-fora“ Evrolige 2, a otvorena su nam vrata igranja u Evroligi 1.

Teško da ćemo sve to prihvatiti, jer imamo problema sa nedostatkom novčanih sredstava. Razgovaraćemo sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem koji je uvijek bio uz nas kao i ministarkom za sport u Vladi Republike Srpske Sonjom Davidović kako bismo vidjeli šta i kako dalje – jasan je Umičević.
U klubu ističu kako su do sada imali veliki pomoć od predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović baš kao i od gradonačelnika Igora Radojičića.
– Redovno su pomagali rad kluba i ovim putem se najiskrenije zahvaljujemo i gospođi Željki Cvijanović kao i gospodinu Igoru Radojičiću koji su uvijek imali razumijevanje za naše probleme, a pomagao nam je i Milorad Dodik – zaključio je Marinko Umičević koji je takođe uložio dosta novca i truda za dobrobit KKI „Vrbas“.


U izdanju „Nezavisnih novina“ uskoro će iz štampe izaći dopunjena monografija Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“ pod nazivom: „Od trnja do zvijezda“ čiji je autor Marinko Umičević. Prvo izdanje odštampano je 2015. godine, i sada će biti dodato sve ono što se dešavalo u ovom klubu za posljednje četiri takmičarske sezone.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: