KKI šampionski od starta

ošarkaški klub invalida „Vrbas“ na sjajan način je otvorio novu sezonu u Premijer ligi. Aktuelni šampion BiH je na premijeri, koju je odigrao pred svojim navijačima u dvorani „Obilićevo“, deklasirao ekipu 3K iz Sarajeva sa 89:53 (26:13, 24:13, 22:10, 17:17). Na ovaj način su potvrdili da i u novom takmičarskom ciklusu imaju sjajnu ekipu koja će biti glavni kandidat za još jedan šampionsko naslov.

Od početka su domaći uspostavili brzu igru i bez većih poteškoća su slomili starog rivala. Banjalučane su du trijumfa predvodili Elvir Modronja sa 27 (samo je u drugoj četvrtini ubacio 19 poena) i Vlado Švraka sa 24 pogodaka. Ostale poene dali su: Ademir Demirović 15, Ante Štimac 14 dok je kapiten Igor Ignjatović ubacio devet pogodaka od toga jednu trojku. U poraženom sastavu najefikasniji bio je Hazim Orlić koji je meč završio sa 17 postignutih poena dok je jedan manje dao Nihad Majstorović.


Sigurno je da domaći mogu biti zadovoljni pobjedom kao i prikazanom igrom, a posebno predsjednik Marinko Umičević koji je i ovog puta bio uz svoje igrače. Utakmicu su, između ostalog, prisustvovali i prijatelji kluba kao što su Nebojša Kuštrinović, inače dugugodišnji košarkaški radnik, muzičar Miro Janjanin potom Nenad Talić, direktor JUSC „Borik“, odbornik u Skupštini grada Banjaluka Stojan Vukajlović i drugi.
Narednu prvenstvenu utakmicu igrači Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“ igraju u Sanskom Mostu protiv neugodne „Sane“.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: