Kažnjeno 327 pijanih vozača

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, proveli su trodnevnu akciju sa ciljem održavanja i poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, kojom prilikom su izdali 382 prekršajna naloga.
Policijski službenici su kontrolisali 8.069 učesnika u saobraćaju kojom prilikom je izvršeno alkotestiranje 7.975 vozača.

– Zbog utvrđene nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu sankcionisano je 327 vozača, koliko ih je i isključeno iz saobraćaja. Od ukupno sankcionisanih 327 vozača sankcionisano je 165 vozača zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, 108 vozača zbog alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg, a 38 vozača je zadržano lišenjem slobode u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog koncentracije alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg – rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Dodala je da je lišeno slobode i šest vozača koja su odbili da se podvrgnu ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu. Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisano je 10 „mladih vozača“, odnosno vozači mlađi od 21 godine starosti ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva.

– Policijski službenici su kod dva vozača posumnjali da upravljaju vozilom pod dejstvom opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova i tom prilikom je jedan vozač odbio da se podvrgne testiranju – istakla je Mučibabićeva.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je vožnja pod uticajem alkohola opasna, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI