Kažnjeno 109 vozača

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka toko vikenda realizovali su regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju kojom prilikom je izdato 109 prekršajnih naloga.
Policijski službenici su kontrolisali 1.108 učesnika u saobraćaju kojom prilikom je obavljeno alkotestiranje 1.086 vozača.

-Zbog utvrđene nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu sankcionisana su 83 vozača od čega, 39 vozača zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, 30 vozača zbog koncentracije alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg, a 11 vozača su zadržana lišenjem slobode u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog koncentracije alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg. Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisana su dva „mlada vozača“, odnosno vozači mlađi od 21 godine starosti ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva – pojasnila je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Po akcentu akcije izdat je 81 prekršajni nalog i 28 prekršajnih naloga po drugim osnovama.

– Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je vožnja pod uticajem alkohola opasna, a u cilju zaštite svog života i života drugih učesnika u saobraćaju – poručila je Mučibabićeva.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI