Kazne zbog kršenja epidemioloških mjera, zatečeno 77 osoba u kafani

Tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske evidentirali su nekoliko kršenja epidemioloških mjera koje su na snazi zbog epidemije virusa korona.

U petak, 30. aprila, policajci su u jednom ugostiteljskom objektu u Banjaluci zatekli ukupno 77 osoba, u periodu od 20,45 do 21,50 časova. Obaviješten je tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

U nedjelju, 2. maja, u 23,15 časova u jednom ugostiteljskom objektu u Tesliću zatečene su 32 osobe. Okružno javno tužilaštvo Doboj se izjasnilo da postoje obilježja krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

U noći sa nedjelje na ponedjeljak, tačnije oko 00,35 časova, prilikom uspostavljanja narušenog javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu u mjestu Kola, na području Banjaluke, policijski službenici Policijske uprave Banjaluka su utvrdili da isti radi i da u lokalu ima više osoba. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Protekle noći policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo su utvrdili da je ugostiteljski objekat u Istočnom Novom Sarajevu radio u 00,50 časova. Takođe je utvrđeno da se u objektu nalazilo ukupno devet osoba. Obaviješten je dežurni tužilac koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi.

“U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, policijski službenici MUP Republike Srpske će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti”, navedeno je iz MUP-a RS.

Izvor: N.N.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: