Karatisti Energije “pobrali” medalje na Balkanskom prvenstvu

Proteklog vikenda u Dubrovniku održano je Balkansko prvenstvo za kadete, juniore i U-21. Karatisti Energije uzeli su učešće sa 7 svojih takmičara u sastavu reprezentacije BiH, koji su se izborili kroz državno prvenstvo.

Nakon prvog dana takmičenja koji je bio rezervisan za nastup ženskih kategorija, možemo reći da smo podbacili, jer sve 3 naše predstavnice su poražene u prvom kolu. Isidora Ćućun u kategoriji U-21 – 61kg biva poražena od Rumunke sa 4:3, nakon vođstva sa 3:1, Anja Lolić gubi od Hrvatice sa 5:3, dok Nikolina Mišić gubi od Srbijanke rezultatom 3:1. Pošto Srbijanka ulazi u finale, Nikolini se pruža mogućnost borbe za treće mjesto. Prvi meč dobija takmičarku iz Crne Gore sa 3:0, dok drugi meč gubi od takmičarke sa Kosova sa 4:1, što joj donosi plasman na 7. poziciju.

Drugi dan takmičenja, gdje su učešće uzeli naši momci ukupno četvorica, imali smo povoda za slavlje, jer su izborena 3 finala i borba za treće mjesto. Naime u finale su se plasirali Mihajlo Stanić u najmasovnijoj kategoriji na ovom takmičenju kadeti – 52kg, gdje je nastupilo 37 takmičara, nakon što je dobio 5 mečeva. Redom su padali takmičari iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Bugarske, Rumunije.


Sergej Vučić u kategoriji kadeti – 57kg, nakon 4 dobijena meča protiv takmičara iz Bugarske, Crne Gore, Rumunije, Kipra. I Pavle Dujaković u kategoriji juniori – 61kg, gdje je savladao takmičare iz Srbije, Rumunije, Slovenije i Srbije, a među kojima su se našli i treći sa prvenstva Evrope prošle godine i aktuelni vicešampion Evrope iz Sočija. Naš takmičar takođe u kategoriji kadeti – 57kg Danilo Jeličić, aktuelni šampion BiH zaustavljen je u drugom kolu od takmičara iz Crne Gore, koji se plasirao u finale i na taj način omogućio Danilu da se bori za treće mjesto kroz repesaž. Na žalost već u prvom meču za treće mjesto Danilo biva poražen sa 2:0 od takmičara iz Makedonije.
Zatim su usljedili finalni mečevi gdje je blistao naš Sergej Vučić pobjedivši takmičara iz Crne Gore rezultatom 1:0, čime je po drugi put postao šampion Balkana, nakon 2015 godine.
Na našu žalost Mihajlo Stanić i Pavle Dujaković bivaju poraženi od reprezentativaca Turske identičnim rezultatom 7:2, no to nije umanjilo istorijski rezultat našeg kluba u ovim uzrasnim kategorijima.

Trećeg dana takmičenja Anja Lolić nastupivši za ekipu juniorki upotpunila je naš uspjeh osvojivši takođe zlatnu medalju, nakon što su porazile ekipe iz Slovenije, Turske i u finalu domaćina reprezentaciju Hrvatske, postavši tako jedina ekipa iz BiH koja se domogla zlatne medalje.

Čestitamo svim našim takmičarima jer osvajanjem ovih medalja izdvojili smo se kao najuspješniji klub iz BiH.

KK ENERGIJA

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: