Kaja kupuje “rupu” u centru

Za atraktivnu parcelu, prostor između Doma sindikata i Uprave za indirektno oporezivanje, gdje je prvobitno počela gradnja velikog tržnog centra, raspituje se biznismen Mladen Milanović Kaja.

Informaciju o kojoj se u posljednje vrijeme šuška po gradu, da je trgovačka kompanija MG Mind zainteresovana za kupovinu zemljišta u centru grada, za Srpskainfo je potvrdio i sam vlasnik. Milanović je kratko rekao da su u završnim pregovorima oko ovog komada zemljišta, ne otkrivajući za sada više detalja.
Podsjetimo, na ovoj parceli, firme “Ideal kompani” i “Tropic” prije tri godine započele su gradnju velikog tržnog centra Siti mol, zemlja je iskopana, međutim radovi na investiciji vrijednoj 60 miliona maraka, poslije samo nekoliko mjeseci su stali.
Gradonačelnik Igor Radojičić javno je pokrenuo inicijativu da se tržni centar izmje0sti, zbog kako je rekao, mogućih saobraćajnih gužvi. Investitori su tada rekli da će na tom mjestu sagraditi samo tri podzemne etaže garaže, u šta će uložiti oko 20 milion maraka, kao i da pregovaraju sa Gradom oko kompenzacije, tako da parking pređe u javno vlasništvo.

Javnost se i uporno pita šta će na kraju biti podignuto na ovoj atraktivnoj lokaciji, jer sve vrijeme “rupa”, kako su je građani prozvali, zjapi u centru.

Dugo se na gradilištu nisu mogli vidjeti ni radnici, njihov broj kako smo se i sami uvjerili povećao se tek u posljednjih mjesec dana.

Vlasnik firme “Ideal kompani” Nenad Luburić koji pravi podzemne garaže na mjestu rupe, nedavno je rekao da ne zna kada će radovi biti gotovi, kao i da ga uopšte ne zanima da se bavi iznajmljivanjem tog parkinga, a na šta ima pravo po novoj Odluci o parkiranju.

Na pitanje da li će Gradu prodati garažu, samo je kratko poručio da s njima nema pregovora i da im se „ništa ne može vjerovati“.

Iz Gradske uprave ranije su precizirali da im je namjera na ovoj lokaciji izgraditi široku aleju, te podignuti centralno spomen-obilježje borcima palim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Rađena je i izmjena regulacionog plana, kojom su osim spomenika, rubom ove parcele predviđeni poslovni objekti.

Zvanično najbogatiji

Mladen Milanović vlasnik je i firme “Mrkonjić putevi”, banjalučke “Tržnice”, komunalnog preduzeća “Čistoća”, kao i nekoliko nekretnina u strogom centru Banjaluke, a upućeni kažu da je i “najveći vlasnik” Gospodske ulice.

Ovaj biznismen iz Mrkonjić Grada svoje poslovanje je proširio i na tržište Evropske unije, tačnije u Sloveniju, gdje je kupio komunalno preduzeće KPL iz Ljubljane.

Po podacima dostupnim javnosti, Milanović zvanično ima najviše kapitala u Srpskoj. Njegova kompanija „MG Mind“, kupila je krajem prošle godine i akcije Nove banke, čime je postala najveći pojedinačni akcionar te banke.

Uvidom u finansijske izvještaje, “MG Mind” je 2017. godine imao gotovo 168 miliona KM prihoda i 21,8 miliona KM neto dobiti. Milanović je takođe ktitor Hrama Svetog Save u Mrkonjić Gradu.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: