Kad je interes može sve u roku! Na kružnom toku i fontana

Počelo se sa asfaltiranjem novog, saobraćajnog čvora oko tržnog centra „Delta planet“. Uporedo s tim, na ovoj lokaciji intenzivirani su i radovi na izgradnji velikog kružnog toka sa pothodnikom za bezbjedan prolaz pješaka, koji će krasiti i velika fontana.

Istovremeno, biće asfaltirana dva pravca – devastirana Ulica Frane Supila, koja je sada znatno proširena, i novi put koji se nastavlja na Ulicu Olimpijskih pobjednika i ide parlalelno uz tržni centar u izgradnji.

Prema najavama iz „Niskogradnje“, radovi na izgradnji i rekonstrukciji saobraćajnice će biti završeni do kraja sedmice. Uporedo sa ovim radovima biće postavljena i nova javna rasvjeta.

Po projektu, dosadašnji, uski put bez trotoara u Frane Supila zamijeniće moderna saobraćajnica širine od 8,5 metara, uz obostrane pješačke staze od po jedan i po metar. Uz novu saobraćajnicu, ovo naselje dobilo je i ostalu infrastrukutru, vodovod, oborinsku, fekalnu i kablovsku kanalizaciju, kao i novu javnu rasvjetu.

S druge strane, nastavak Ulice Olimpijskih pobjednika predviđa izgradnju nove saobraćajnice od budućeg kružnog toka na Istočnom tranzitu pa do Frane Supila. Nova ulica široka je 10,5 metara, trotoari dva metra a biće zasađen i novi drvored.

Nova saobraćajnica će uključivati i takozvane tektilne staze i trake za lakše kretanje slijepih i slabovidnih lica, s obzirom na to da se u blizini nalazi sjedište Saveza slijepih.

Istovremeno, u „Niskogradnji“ ističu da bi do sredine narednog mjeseca trebao biti gotov novi kružni tok koji će povezivati novo saobraćajno čvorište oko „Delte“.

-Podzemne instalacije su postavljene, radovi se izvode na podhodniku i na fontani koja će krasti novi kružni tok. Svi radovi trebali bi biti završeni do polovine marta – rekli su u „Niskogradnji“.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: