Kad građani uzmu stvar u svoje ruke

Uz odobrenje autora, prenosimo status objavljen na društvenoj mreži Fejsbuk:

“I tako idemo čovjek i ja do Mog marketa na Hisetama kod Zelenog mosta, i kako prilazimo tako baja uparkirava auto na po trotoara. Parking je tri metra dalje. Bukvalno. Ionako do parkinga se moraju provozati trotoarom, ali ova kreatura je to digla na viši nivo.

Jbg, daleko parking. Na prvu ga fino pitah da li vidi da je obilježeni parking marketa odmah pored. “Ma samo pet minuta, imam, to se dozvoljava”. Ali parking je pored, tri metra dalje, ti si parkirao na po trotoara. “A iz koje ste vi organizacije?”. Jbt, brt, nismo iz organizacije, živimo u blizini, samo ukazujemo da si stao na po pješačkog. “A što se ne borite za to da ljudi imaju platu veću od 400KM”? Aman, čovječe, kakve to veze ima sa kršenjem saobraćajnih propisa? “Ja sam na svakom protestu bio za plate ” (u prevodu, morate mi ovo oprostiti, jer ja).

Pa tu već malo popizdih i rekoh da je retardiran jer u međuvremenu prođe tih “dozvoljenih” pet minuta gdje se možeš parkirati nekome na balkon, wc iliu krilo. “Ali nije bila gužva na šalteru kad sam došao pa se odjednom stvorila”. Uzmem ja i uslikam. Uhvati on spiku tipa: “Daj ličnu kartu da vidim ko si i otkud ti pravo da me slikaš”. Rekoh, imam pravo da fotografišem šta god hoću, zamisli da sam fotoreporter. A ti nemaš nikakvo pravo da tražiš ličnu kartu od mene. Na kraju me je optužio da sam novinar nečeg tipa CNN, neki domaći pandan tome (bi čovjek ubjeđen da jesam, da hoću njega baju da sjebem), navalio da kažem za koga radim, za koju agenciju, za koje novine.

Naravno, to što je prošlo 15, a ne 5 od njegovih umišljenih minuta dozvoljenog parkiranja gdje god hoćeš, to se ne pika. ON JE BIO NA PROTESTU JEBOTE, ON SE BORI”!

E, srećo moja, kreni prvo od sebe i svog kršenja ne samo zakona, već i čiste logike, a onda se kurči svojom “borbom”

PS: Deder vi neki ‘murica novinari, zaposlite me, vidite da me već čovjek smatra vašim <

PS2: A ti, genijalcu, ako naletiš na ovo, pročitaj zakon o saobraćaju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: