Jovičić: SNSD Banjaluku uvodi u mrak i blokadu

Gradski odbor DNS Banjaluka apeluje na rukovodstvo Skupštine grada Banjaluka da što hitnije zakaže sjednicu skupštine grada u cilju usvajanja budžeta za narednu godinu. U protivnom, nastupiće nesagledive, ogromne i štetne posljedice po naš grad i naše sugrađane.

Nepotrebnim odugovlačenjem sa donošenjem ovog značajnog dokumenta izostaće kapitalne investicije poput kupovine mamografa, provođenje procedure i izgradnja centralnog spomen obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske, grant Domu zdravlja, povoljniji javni prevoz za sve penzionere, sufinansiranje vrtića i mnogi drugi projekti koji su planirani. Da i ne spominjemo planirane infrastrukturne projekte u naseljima Motike, Kuljani, Debeljaci i Petrićevac koji lako mogu ostati mrtvo slovo na papiru.

Predsjednik Gradskog odbora DNS Banjaluka dr Radislav Jovičić smatra da nema vremena za odugovlačenje te da skupštinska većina predvođena SNSD-om pod oznakom hitno mora da odblokira budžetska sredstva te da kroz redovnu skupštinsku proceduru, usvajanjem Nacrta, a potom i Prijedloga budžeta manifestuje maksimalnu odgovornost prema sugrađanima

Jovičić ocjenjuje skandaloznim podatak, da se uprkos činjenici da se na računu grada nalazi 40 miliona KM, administarcija ne može da plaća čišćenje i održavanje puteva i ulica.

-Banjaluci treba normalan parlamentarni život, Plan kapitalnih investicija, izrada socijalne karte građana Banjaluke kako bi se pomoglo najugroženijm stanovnicima, nastavak razvoja i izgradnje vodovodne i putne mreže i mnogo toga što ide u korist grada, a ne bespotrebno proceduralno i političko odugovlačenja koje provodi SNSD – smatra Jovičić i dodaje da se u protivnom Banjaluci ne pišu dobri dani i posljedice mogu biti katastrofalne..

Predsjednik Gradske organizacije DNS Banjaluka

Radislav Jovičić

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: