Još nema rukometnih utakmica! Umičević: Stanje u sportu BiH kao i u politici

Epilog jučerašnje sjednice Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine jeste da je odgođen početak sezone u Premijer ligi BiH za rukometaše i rukometašice.
Sjednica je trajala pet časova a dogovor nije postignut.

Marinko Umičević,  izjavio je da je juče bio sa predstavnicima Rukometnog saveza Republike Srpskepo pitanju rukometnog prvenstva na nivou BiH i drugih redovnih tačaka dnevnog reda.

“Stanje u BiH politici je identično kao i stanje u sportu. Ne postoji dogovor, nemoguće je doći da racionalnih rješenja sa predstavnicima FBiH. Situacija u sportu podsjeća na sitaciju u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, stoga mi i nije čudno kada srpski član Predsjedništva BiH, gospodin Milorad Dodik, povlači pitanje vitalnog nacionalnog interesa. Jednako smatram da ja, kao i ostala 3 člana upravnog odbora Rukometnog saveza BiH, a koji predstavljaju Republiku Srpsku, treba jedinstveno da držimo stav u korist interesa našeg entiteta. Nedopustivo je svako soliranjem, trgovanje interesima od strane pojedinaca iz Republike Srpske.” Izjavio je  Marinko Umičević potpredsjednik Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, sastanka Upravnog odbora RSBiH.

Navodi još da poštuje stavove svih interesnih strana i da su spremni na kompromis, ali ne po svaku cijenu i na štetu. Umičević je za četvrtak, 24. septembar,  najavio sjednicu Upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: