Jezero Manjača dobija nove sadržaje

Izletište uz jezero Šljivno na Manjači za kratko vrijeme postalo je omiljena destinacija Banjalučana, kao i sigurno mjesto za bijeg od gradske vreve i vrućine.

U prethodnih nekoliko godina ovaj kompleks je uređen, a radovi još uvijek nisu gotovi.

“Centar za razvoj poljoprivrede i sela je u proteklom periodu kontinuirano radio na uređenju ovog izletišta i proširenju ponude koji nudi ovo ruralno područje grada Banja Luke. U planu je da se ove aktivnosti nastave i u 2024. godini, u skladu sa Programom rada Centra, a koji usvaja Skupština Grada Banjaluke”, kaže za MONDO direktor Centra Draško Ilić.

Prema njegovim riječima, naredne godine planirano je na ovom lokalitetu izvođenje završnih radova i uređenje mini-tržnice.

“Mini tržnica će biti smještena na samom ulazu u kompleks, i zahvaljujući njoj će lokalni poljoprivrednici moći plasirati proizvode sa svojih gazdinstava. Ovdje će svi posjetioci moći kupiti domaće i zdrave namirnice prilikom dolaska na ovo izletište”, kaže Ilić.

Počela je i izgradnja koncertne bine.
“Planiran je nastavak radova izgradnje multimedijalne bine, koja bi trebalo da zadovolji sve one koji se bave muzikom i svim drugim oblicima stvaralaštva od društvenog značaja, kako bi ovaj centar bio što sadržajniji i bolji. Ova koncertna bina bi bila pogodna za održavanje različitih kulturnih, sportskih i zabavnih manifestacija, te bi se brojne manifestacije koje se održavaju u centru Banjaluke i stvaraju nepotrebne gužve mogle izmjestiti upravo ovdje”, ističe Ilić.

Dodaje i da se pregovara sa predstavnicima Konfucijevog instituta Univerziteta i Kineske Ambasade u BiH oko izgradnje botaničkog vrta sa malim jezerima.

“Ta jezera bi u toku zimske sezone mogla služiti kao klizalište. U planu je da se ovaj projekat realizuje u narednoj kalendarskoj godini”, dodaje naš sagovornik na kraju.

Izvor: Mondo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI