Jezero Bočac se kupa u smeću, “dokoni” prijavljuju!

“Ko su ti dokoni ljudi koji zovu”, Je li to opet onaj dokoni”, reakcije su Republičkog vodnog inspektora na prijave ribara o plutajućim ostrvima smeća na jezeru Bočac. Ribar koji je kontaktirao redakciju portala BLMojGrad kaže da se obraćao svim nadležnim institucijama ali da su ga samo upućivali “sa jednih na druge”.

Vrhunac, kako tvrdi bezobrazluka, je bio kada je problem plutajućih deponija smeća prijavio Republičkoj upravi za inspekcijske poslove, konkretno vodnoj inspekciji. Žena koja se predstavila kao inspektor kaže nazvala ga je dokonim i ismijala njegovu prijavu.
Evo šta na zvaničnoj internet stranici radnog mjesta gdje pomenuta “inspektorka” radi piše:

Fotografije koje je načinio na akumulaciji Bočac najbolje govore o tome ko je “dokon” a za to prima platu, odnosno plaćaju ga svi građani Republike Srpske.

Ribari su u nekoliko navrata organizovali akcije čišćenja ali zbog količine otpada koji pluta jezerom nisu mnogo postigli. Entuzijazma i želje da pomognu u čišćenju vode koju na kraju piju i skoro svi građani Banjaluke imaju, ali imaju i oni koji primaju platu i nazivaju ih “dokonim”.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: