Jelena Trivić rekorder izbora u Banjaluci

Za nosioce odborničkih listi u Banjaluci stranke su stavljale uglavnom poznata imena, računajući da će da „povuku“ i najveći broj glasova za sebe i stranku, ali rezultati izbora pokazuju da nije baš uvijek tako.

Rekorder po broju osvojenih glasova, kako među nosiocima listi, tako i među svim kandidatima za odbornike u Banjaluci, jeste Jelena Trivić, potpredsjednica te stranke i aktuelna poslanica u Narodnoj skupštini RS.

Na osnovu preliminarnih, nepotpunih rezultata lokalnih izbora, sa obrađenih 90,64 odsto biračkih mjesta, Trivićeva ima čak 11.861 glas.

Poređenja radi, Jelena Trivić u ovom trenutku ima više glasova nego kompletna odbornička lista SPS Gorana Selaka sa 7.663 glasa. Trivićeva ima više glasova i od svih drugih odborničkih listi pojedinačno, izuzev PDP i SNSD.

Prema podacima CIK BiH, nosilac odborničke liste SNSD Srđan Amidžić trenutno ima 9.231 glas, predsjednik SPS i prvi na listi stranke Goran Selak sakupio je 4.606 glasova, Slobodan Stanarević (DEMOS) 2.519 glasova, Borivoj Obradović (DNS) 2.018, Velibor Stanić (SP) 1.298, dok nosilac liste US Milan Petković za sada ima 1.083 glasa i trenutno je tek 12. po rezultatu na svojoj listi.

Saša Lazić iz Narodnog pokreta Banjaluka zove ima 1.467 glasova i vjerovatno je jedini sa te liste koji će da uđe u Skupštinu, a Slavko Grbić (SDS) ima svega 688 glasova. Poligraf ne ulazi u Skupštinu grada, a lider te stranke, dosadašnji predsjednik Skupštine i nosilac liste na ovim izborima Zoran Talić za sada ima svega 903 glasa.

Ozren Perduv iz Pokreta pravde ima 1.159 glasova, advokat i nosilac liste SDP Dario Sandić sakupio je svega 361 glas, a još gori od njega je nosilac liste NDP Aleksandar Lukić sa 292 glasa.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: