Ispred Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske posađen je krompir. Prvo pitanje koje se nametnulo većini Banjalučana: Je li glamočki ?

Tako, u naredna dva mjeseca, ukoliko neko nema iskustva u sadnji i uzgoju krompira, moći će u centru grada da dobije sve informacije i to ni više ni manje nego od etabliranih umjetnika. Moći će i iz dana u dan da prati napredak te, po mnogo čemu čudnovate biljke. Dok čeka da prvi listovi narastu, moći će da se upozna sa istorijskom krompirskom pričom.

Ukoliko je neko od rođenih Banjalučana imao problem sa činjenicom da se krompir u umjetničkom duhu, sadi u centru Banjaluke, rođena Banjalučanka, iz poznate banjalučke umjetničke porodice, u izjavi za Alternativnu televiziju, zatvorila je usta svim “hejterima”!

“Planirali smo napraviti neke radionice sa djecom u MSU, sa ovim umjetnikom i ovim krompirom. Iskoristiti krompir ne samo kao biljku koja se toliko jede, nego kao i umjetničko djelo, da djeca vide da se od svega može napraviti umjetničko djelo, pa se nadamo da će nam krompir uspjeti do 6. jula”, rekla je portparol MSU RS.

“Oni koji jedu krompir” naziv je ovog nesvakidašnjeg umjetničkog projekta, umjetnika Radoša Antonijevića, realizovanog na travnjaku ispred Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske. Umjetnik će da pokuša da uzgoji krompire u obliku portreta Vinsenta van Goga, a zatim da ih očuva u originalnom ili nekom skulptorskom materijalu. Svi plodovi uzgojeni tokom ovog projekta biće pojedeni od strane umetnika, kustosa i publike.

Neka se zatvori krug, poručuju u MSU RS.

 

“Hejteri” poručuju,  krug se zatvorio, i predlažu da se krompir, ali ovaj put glamočki, posadi i na zelenoj površini koju je nedavno pokušao da uzurpira lokalni gazda kafane, i to na samo dva metra od posađenog umjetničkog krompira. Poručuja i da umjetnika koji znaju sa krompirom ima dovoljno na gradskom budžetu, te da nema potrebe da se u pomoć zove Radoš Antonijević.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: