Javni poziv za dodjelu štandova za Urbane tržnice

Poljoprivredni proizvođači imaju priliku da se prijave za korištenje uređenih prodajnih štandova na atraktivnim lokacijama u najgušće naseljenim mjesnim zajednicama.

Javni poziv za izbor korisnika deset mobilnih prodajnih štandova, koji će biti postavljeni u naseljima: Obilićevo, Starčevica, Lazarevo, Nova varoš i Borik otvoren je do 16. februara.

Pravo na prijavu na ovaj poziv imaju poljoprivredni proizvođači sa teritorije grada Banje Luke (fizička lica, samostalni preduzetnici i privredna društva iz oblasti poljoprivredne proizvodnje) koji se aktivno bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom i preradom poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz oblasti animalne proizvodnje (mesne prerađevine, jaja, mlijeko i mliječni proizvodi, med i drugi pčelarski proizvodi) i biljne proizvodnje (voće i proizvodi od voća, povrće i proizvodi od povrća, žitarice i mlinski proizvodi, ljekobilje i čajevi, gljive).

Glavna pogodnost za korisnike ogleda se u mogućnosti besplatnog korištenja ovih prodajnih mjesta tokom prvih 12 mjeseci, a dugoročno korištenje štandova biće omogućeno po povlaštenim uslovima.

Naime, Javni poziv objavljen je u okviru projekta „Uspostava novih vizuelno atraktivnih prodajnih mjesta za domaće proizvođače – Urbana tržnica“, koji realizuje Grad Banja Luka u okviru projekta EU4AGRl — podrška Evropske unije konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u BiH.

Mobilni prodajni štandovi biće nabavljeni tokom realizacije projekta i stavljeni na raspolaganje izabranim krajnjim korisnicima u okviru ovog javnog poziva.

Na ovaj način omogućiće se lokalnim proizvođačima da izlože i prodaju svoje proizvode u uređenom ambijentu i u skladu sa relevantnim zakonskim propisima, te da pristupom novom tržištu stvore preduslove za proširenje proizvodnje, rast prihoda i novo zapošljavanje.

Zainteresovani poljoprivredni proizvođači sve dodatne informacije mogu dobiti u prostorijama Centra razvoj poljoprivrede i sela Banja Luka ili na brojeve telefona: 051/433-623, 051/433-636 svakim radnim danom od 08:00 do 15:00 časova.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI