Jak vjetar nosio krovove

Snažno nevrijeme koje je juče pogodilo Banjaluku i ostatak Republike Srpske pričinilo je veliku materijalnu štetu.
Oluja je obarala stabla i nosila krovove sa porodičnih kuća, a oštećen je i veliki broj automobila.

U banjalučkom naselju Veseli Brijeg u ulici Novaka Pivaševića zabilježili smo dio materijalne štete koju je pričinilo nevrijeme.
– U šoku smo, naleti vjetra su bili strašni. Auto je potpuno uništeno, ne znamo sta da radimo – kazali su mještani za Srpskainfo.
Orkanski vjetar srušio je dio krova sa stambene zgrade na porodičnu kuću Nenada Radanovića. Srećom, niko nije povrijeđen.

– Pod velikim smo stresom. Vjetar je oborio krov sa zgrade na našu kuću, probio nam krov i napravio veliku štetu. Oštećen je i automobil suprugine sestre koja je sa kćerkom bila kod nas u posjeti. Svi smo u šoku i pod stresom. Išli smo u hitnu gdje su nam dali injekcije za smirenje zbog visokog pritiska – ispričao je Radanović.
Posljedice jakog vjetra vidljive su i na drugim dijelovima grada, gdje je obarao saksije i kontejnere, kao i u ulici Gavre Vučkovića gdje je obarao panele na gradilištu.
Za sada nije bilo prijavljenih ljudskih žrtva, a kolika je materijalna šteta tek treba da se procijeni.

Kako je najavljeno iz Gradske uprave, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković predstaviće danas tim za reviziju štete od nevremena i posjetiti porodicu Radanović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI