Izvučeno 35 članova i pet zamjenskih članova Skuštine građana

Završeno je javno izvlačenje 35 članova i pet zamjenskih članova Skuštine građana, a koje je upriličeno na Fejsbuk stranici Grada.

Od ukupno 347 pristiglih prijava građana, prema unaprijed utvrđenim kriterijumima žrijebanjem su odabrane četiri grupe, od kojih je jedna grupa javno izvučena takođe metodom slučajnog odabira.

Imajući u vidu da je tema prve Skupštine građana „Preduzetništvo i mladi“, 50 odsto članova činiće mladi dobi do 40 godina, dok će ostatak članova biti srazmjerno strukturiran prema polu, starosnoj dobi (od 16 do 65+ godina), etničkoj pripadnosti, nivou stručne spreme, ekonomskom statusu i mjestu prebivališta kako bi što reprezentativnije predstavili strukturu stanovništva Banje Luke.

 

Podsjećamo, u okviru projekta „Inoviranje demokratskog učešća na lokalnom nivou u Bosni i Hercegovini“, koji Grad Banja Luka realizuje u saradnji sa Savjetom Evrope u proteklom periodu pozivna pisama dostavljena su na ukupno 5 hiljada nasumično odabranih adresa.

Preko tri stotine građana iskazalo je interesovanje da postanu članovi prve Skupštine građana u našem gradu, i na taj način diskutuju o važnim društvenim temama, te učestvuju u izradi preporuka koje će odražavati potrebe i interese svih građana naše zajednice.

Inače, prvo zasjedanje na temu „Preduzetništvo i mladi“ trebalo bi da bude održano u februaru.

Cilj je da se kroz ovu važnu temu otvore nove perspektive i razmotre ideje koje će doprinijeti unapređenju preduzetništva u našem gradu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI