Izložba Zmijanjskog veza u Moskvi

U Muzejskom kompleksu Kolomenskoje u Moskvi danas će biti otvorena izložba “Zmijanjski vez–svjetsko nematerijalno nasljeđe” koji je prvi elemenat iz Republike Srpske i BiH upisan na Uneskovu listu nematerijalnog kulturnog nasljeđa čovječanstva.

Na izložbu koja će biti otvorena u najvećem muzejskom kompleksu u Ruskoj Federaciji očekuje se dolazak brojnih visokih zvanica i ambasadora, koji će se ovom prilikom bolje upoznati sa kulturnim nasljeđem Republike Srpske.

 

Direktor Muzejskog kompleksa Kolomenskoje Sergej Hjudakov tokom razgovora sa delegacijom Muzeja na čelu sa direktorom Miladinom Savićem izjavio je da je prezentovanje “Zmijanjskog veza” u Moskvi velika čast, i napomenuo da je promocija ovog kulturnog blaga od velike važnosti za predstavljanje kulturnog diverziteta, što doprinosi međunarodnom dijalogu.

 

Savić je istakao da je predstavljanje kulturnog nasljeđa srpskog naroda u prijateljskoj Ruskoj Federaciji od izuzetnog značaja, te izrazio zahvalnost na pozivu Muzeja Kolomenskoje za gostovanje ove izložbe, saopšteno je iz Muzeja Srpske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: