Izložba „Tragom sunca i kamena“ akademskog slikara Save Rupića u Banskom dvoru

U toku je postavka impozantne izložbe „Tragom sunca i kamena“ akademskog slikara Save Rupića koja će biti otvorena danas, u srijedu, 11. oktobra u 19.00 časova u Velikom izložbenom salonu Banskog dvora.

Iz Banskog dvora dodaju da je slikar Savo Rupić imao je preko 40 samostalnih i kolektivnih izložbi.

-Završio je Višu školu likovnih i primjenjenih umetnosti u Beogradu kod profesora Zdravka Vajagića. Akademiju umjetnosti u Novom Sadu na slikarskom odsjeku kod profesora Jovana Rakidžića i master studije – slikarstvo na Akademiji likovnik umjetnosti u Trebinju. Pored klasičnog uljanog slikarstva izražava se u mozaiku i akvarelu. – navedeno je u saopštenju Banskog dvora.

Dodaju kako Rupić nije bio podložan uticaju brojnih „pravaca” u načinu slikanja čija ostvarenja je imao prilike da vidi.

-U njemu je preovladalo jedno smireno, stabilno osjećanje onog što bi se moglo nazvati elementarnim svojstvom slikarstva. Ovo ne znači da je on bio u istinu toliko samouvjeren i spokojan kao što se čini kada se gledaju njegove slike i mozaici. Prije izgleda da je za njega unutrašnji konflikt stvaralačke svijesti, volje i akcije izgledao kao kakav avanturizam koji, u ime ozbiljnosti i iskazivanja samopouzdanja treba prenebregnuti – poručuju iz Banskog dvora.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI