Izložba “Rekonstrukcija-Četiri pogleda na savremenu umjetničku scenu Republike Srpske”

U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske otvorena je izložba “Rekonstrukcija-Četiri pogleda na savremenu umjetničku scenu Republike Srpske” koja je rezultat zajedničkog rada četvoro kustosa, a osmišljena je sa ciljem da pruži različita viđenja savremene umjetničke scene u Republici Srpskoj i tako istakne njenu heterogenost. Koncepciju izložbe osmislile su više kustoskinje Lana Pavlović i Žana Vukičević i kustosi Maša Čavić i Mladen Banjac.

Izložba obuhvata radove 22 umjetnika koji su svojim formiranjem ili trenutnim djelovanjem vezani za savremenu scenu Republike Srpske, a to su: Nada Arnaut, Aleksandar Bajunović, Viktorija Banda, Igor Bošnjak, Mladen Bundalo, Dragana Vidljinović, Dragana Grašar, Milena Ivić, Nikola Kekerović, Ninoslav Kovačević, Nina Komel, Aleksandra Kuzmanović, Vesna Majstorović, Nenad Malešević, Miodrag Manojlović, Radenko Milak, Mladen Miljanović, Aleksandar Milošević, Renato Rakić, Vojislav Ritan, Diana Todić i Glorija Tubak.


Na otvaranju izložbe govorili su: Sarita Vujković, direktorica MSURS, Mladen Banjac jedan od kustosa izložbe a izložbu je otvorila Natalija Trivić, ministrica prosvjete i kulture u Vladi RS.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: