Izložba Radoslava Tadića u Kamenoj kući

U Kamenoj kući na Tvrđavi Kastel u srijedu, 5. februara u 19 časova biće otvorena izložba “Instaliranje spokoja” akademskog slikara Radoslava Tadića.

Radoslav Tadić rođen je 24. septembra 1982. godine u Bihaću. Odrastao je u Drvaru. Diplomirao je i magistrirao slikarstvo na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci u klasi profesora Radomira Kneževića. Doktorand je na slikarskom odsjeku Fakulteta likovnih umjetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Izlagao je dvadeset jedan put samostalno i preko šezdeset puta kolektivno na izložbama od lokalnog, nacionalnog i međunarodnog značaja u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Mađarskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Belgiji, Kuvajtu i Kini. Dobitnik je Nagrade „Mladi – ovo menja sve“ Niš art fondacije u Nišu 2017. godine, nagrade „Prostori knjige“ Evolute u Beogradu 2014. i nagrade Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci 2007. godine. Zaposlen je na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjаluci u zvanju docenta za užu umjetničku oblast slikarstvo.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI