U Američkom kutku Banja Luka, otvorena je izložba fotografija učesnika u fotoradionicama, kao dio projekta ovog edukativnog centra i Američke ambasade u BiH. Prikazan je jedan filmski zapis i 18 fotografija raznovrsne tematike čiji su autori prošli prvi ciklus radionica fotografije i filma.

Ovaj ciklus radionica organizovan je kao besplatno učenje i praktičan rad u Američkom kutku za afirmaciju nove generacije fotografa. Sertifikati nose znak podrške projektu i Američke ambasade i Smitsonian instituta, što omogućava polaznicima dodatnu motivaciju u daljnjem profesionalnom radu. Izložba prezentuje rezultate polugodišnjeg rada, a organizovana je uz podršku NU Biblioteke RS. “Ova izložba je rezultat rada 7 najistaknutijih učesnika, koji su se iskazali i svojim radom zaslužili pažnju i interes publike” – kaže voditelj obuke, grafički dizajner NU Biblioteke Srđan Vojvodić.

 

Izložbu je otvorila Sonja Pržulj, direktorica Američkog kutka Banja Luka, i ovom prilikom pozvala zainteresovane da se prijave za Drugi ciklus besplatnih radionica fotografije i filma, planiran za septembar 2017. godine.

Izlozba fotografija

 

Tekst napisala: Ana Puvačić Brataševec

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: