Izložba „Između ljudskog i božanskog“ akademske slikarke Jelene Vučić

U Kulturnom centru Banski dvor, tačnije u Salonu bana Tise Milosavljevića Banskog dvora u srijedu, 2. novembra, biće otvorena izložba „Između ljudskog i božanskog“ akademske slikarke Jelene Vučić.

-Radovi su nastali u poslednje tri godine na master studijama iz slikarstva na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci. Uključuju savremene medije poput video radova, animacija, instalacija, crteža i slike – navedeno je u saopštenju Banskog dvora.

Dodaju radovi su nastali u poslednje tri godine na master studijama iz slikarstva.

-Uključuju savremene medije poput video radova, animacija, instalacija, crteža i slike. Utemeljeni su u feminističkim teoretskim istraživanjima novog vala feminizma, etičkih i ontoloških filozofskih oblasti iz pozicije „ženskog“. Slavljenja „ženskog“ u njegovim specifičnim prirodnim datostima koje vidim kao neistražen prostor i potencijal za formiranje nove slikarske znakovitosti, rasterećen poništavanja utvrđenih pristupa već radije zaokupljen davanjem novih mogućih, kompleksnijih i suptilnijih iščitavanja „ženskog“ – navedeno je u saopštenju Banskog dvora.

Dodaju kako su radovi upućeni na unutrašnjost procesa stvaranja života koji se dešava unutar uterusa, te vizualizaciji i apstrahovanju bioloških ćelijskih transformacija u procesu trudnoće i rađanja.

-Ovaj rad upravo želi da skrene pažnju na osnov i postanje svih vrsta, usmjeravajući svoj objektiv ka utrobi jedne žene, trudnice, pozabavljajući se i njenom tjelesnom svrhovitošću kao i duhovnom – dodaju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI