Izložba fotografija „Banjaluka“, autora Davorina Reljića u Banskom dvoru

Davorin Reljić rođen je u Banjaluci 1959. godine. Od srednjoškolskih dana bavi se fotografijom i novinarstvom. Dvadeset godina radio je za Glas Srpske kao fotoreporter, novinar i urednik časopisa „Kontakt“, koji je bio namijenjen poslovnom svijetu i poslovnim dešavanjima. Za svoj rad u domenu fotografije nagrađen je od strane časopisa „Studio“ iz Zagreba.
U samim počecima svog rada pratio je i promovisao muzičku scenu Grada Banjaluka. Takođe, ostala kulturna i druga gradska dešavanja ovjekovječio je svojim fotografijama i člancima kako u Glasu Srpske, tako i u drugim časpopisima sa kojima je sarađivao.

Na izložbi „Banjaluka“ biće predstavljene fotografije koje su nastale u periodu od 2016. godine do danas. Izložba obuhvata tri cjeline: prva cjelina odnosi se na stanovnike našeg grada koji su „uhvaćeni“ fotoobjektivom Davorina Reljića, druga se odnosi na njegove prirodne ljepote i znamenitosti, a treća na različita kulturna dešavanja. Od ogromnog broja fotografija koje su nastale izvršena je selekcija onih koje su na najkarakterističniji način oslikale momenat i energiju gradskog života.

Svoje fotografije Banjaluke Davorin Reljić počeo je slučajno da objavljuje na Facebook grupi koja okuplja Banjalučane, kao i sve one koji su tu nekada živjeli, ali je njihova ljubav prema gradu na Vrbasu nezamjenjiva. Svakodnevno posjećujući i objavljujući fotografije dešavanja u našem Gradu, Davorin je svojim fotografijama dao poseban pečat ovoj grupi, doprinoseći dubljem povezivanju ljudi i omogućavajući im najbliži uvid u život našeg Grada i u ona dešavanja na koja ne mogu i sami da dođu. I onima koji i sami dolaze na dešavanja koja su obilježena objektivom Davorina Reljića, njegove fotografije daju jedan sasvim novi prikaz, odnosno prikaz iz ugla umjetnika.

Izložba „Banjaluka“ daje mali prikaz i uvodi vas u svijet jednog umjetnika i način njegovog viđenja Grada u kojem se rodio, odrastao, u kojem živi i koji iznad svega voli. Ljubav prema onome što čini naš Grad je pokretač i glavna kreativna energija koja se osjeti i koja je utkana u njegove fotografije, i upravo je to razlog zbog kojeg je ova izložba izašla iz virtuelnih okvira i pronašla svoj put do publike, odnosno do svih koje vezuje ljubav prema našem Gradu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: