Izjave svjedoka o nestanku Bojana Koprene: “Rekao da ode ukrasti jagnje i od tada mu se gubi trag”

Bojan Koprena je 7. jula 2014. godine sjedio u kafiću „Krčma kod Roze“ u Bukvaleku i rekao da ode ukrasti jagnje od braće Diljević i od tada mu se gubi svaki trag.

Izjava je ovo jednog od svjedoka na osnovu koje su uhapšena braća Bogdan i Boško Diljević, a koja je u posjedu Srpskainfo.

Podsjetimo, pripadnici MUP-a uhapsili su Diljeviće zbog sumnje da su ubili Koprenu, ali postupajući tužilac pustio ih je da se brane sa slobode.

Diljevići ove izjave svedoka odbacuju i najavljuju prijave protiv njih.

U dokumentima koji su u posjedu redakcije vidi se da su inspektori koji su radili na ovom slučaju novog svjedoka saslušali 17. maja ove godine.

Svjedok, čije je ime poznato redakciji Srpskeinfo, izjavio je tada inspektorima da je to veče kada je nestao Bojan sedio sa njim za stolom u „Krčmi kod Roze“.

Ovaj svjedok je ispričao da mu je Koprena to veče oko 21 čas rekao „Ja odoh kod Lule ukrasti jagnje“. Nakon toga je Bojan otišao iz kafića i više se nije vratio.

Radom na terenu inspektori su utvrdili da je „Lula“ nadimak od Bogdana Diljevića.

Par dana poslije ovog saslušanja policija je ispitala još jednog svjedoka i u većini stvari su se „poklopile“ njihove priče, pa je uslijedilo hapšenje.

Drugi svjedok saslušan je 31. maja ove godine i on je bio konkretniji u povezivanju Diljevića sa nestalim Koprenom.

On je ispričao da je 7. jula 2014. godine oko 21.30 čuo glasove Boška i Bogdana Diljevića, ko i glas još jedne nepoznate osobe kako se svađaju i galame.

Tada je čuo i Boška kako povišenim glasom nekome ogovori „Ne bijeli“, a poslije nekoliko trenutaka od mjesta gdje se čula svađa začuo se i pucanj iz vatrenog oružja.

Taj isti svjedok je policiji ispričao i da Diljevići nemaju struju ni vodu i da su uvijek prali veš kod komšije. Međutim, drugi dan je primijetio da su sami oprali veš i da ga kače na štrik.

Sa braćom Diljević razgovarali smo u četvrtak i oni odbacuju ove navode i tvrde da nemaju veze sa ubistvom. Oni su istakli da su ih ovi svjedoci, iz njima poznatih razloga, lažno optužili i najavili da planiraju tužbe protiv njih.

Boško Diljević se požalio i da su ga tokom ispitivanja mučila dvojica inspektora u civilu.

– Policajci u uniformi koji su me priveli, bili su maksimalno korektni i pravi profesionalci. Međutim, inspektori u civili su me tukli rukama, nogama i kocem, te napravili invalida od mene. Sve su to uradili kako bih ja priznao da sam ubio Bojana, a to nije tačno – ispričao je Boško.

Podsjetimo Koprena je nestao je 7. jula 2014. godine, a posljednji put je viđen u „Krčmi kod Roze“, kada je sa „opel vektrom“ otišao u nepoznatom pravcu. Vozilo je pronađeno dva dana kasnije zapaljeno.

Policija je uz pomoć lovaca i građana više puta organizovala velike pretrage šume u Bukvaleku, ali nisu pronađeni tragovi koji bi ih doveli do tijela.

Podnesen izvještaj
Braća Diljević su nakon saslušanja u policiji, po odluci postupajućeg tužioca, pušteni da se brane sa slobode. Službenici MUP Republike Srpske podnijeli su protiv njih izveštaj zbog ubistva.

– Na ovom predmetu nastavlja se intezivni rad na pronalasku tijela, oružja kojim je počinjen zločin, kao i saslušanju svjedoka – rekli su u banjalučkom tužilaštvu.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: