Izgradnja mosta u naselju Dolac ipak će biti nastavljen naredne godine

Veliki projekat bivše gradske administracije u vezi s izgradnjom mosta u naselju Dolac ipak će biti nastavljen naredne godine i rebalansom budžeta grada obezbijeđeno je oko 1,5 miliona KM.

Nastavak ovog projekta je bio amandman odbornika Ujedinjene Srpske u Skupštini grada, koji je ova gradska administracija na čelu s Draškom Stanivukovićem prihvatila.

Neven Stanić, šef Kluba odbornika US u Skupštini grada, rekao je da je potrebno da se nastavi s ovim projektom, jer je to buduće ogledalo grada, objekat koji će rasteretiti saobraćaj i smanjiti gužve u gradskom jezgru.

Bojan Kresojević, gradski menadžer, istakao je za “Nezavisne” da je Ujedinjena Srpska amandmanom za ovaj projekat tražila oko 1,5 miliona KM ulaganja naredne godine.

“Zbog ovog amandmana smo smanjili stavku izdvajanja za projekat ‘Voda 2’. U narednom periodu ćemo s izvođačem radova definisati hodogram realizacije ovog amandmana i razgovarati o tome koliko je realno da se ovo izvede u narednoj godini”, naveo je Kresojević.

Prema njegovim riječima, u toku naredne godine mogu se očekivati neki radovi, ali će se dogovoriti koji.

“Nisu još riješeni imovinsko-pravni odnosi, ali je u jednom dijelu dobijena građevinska dozvola, i to u naselju Dolac, kod prostorija Centra za zaštitu mentalnog zdravlja, dok sa druge strane nisu riješeni i postoje neke opstrukcije. Mi ćemo naredne godine izvoditi radove na dijelu gdje je dobijena građevinska dozvola i to možemo uklopiti u ovaj iznos koji je predviđen”, naglasio je Kresojević.

Dodao je da je ovo projekat koji će se raditi nekoliko godina te da su predviđanja da je za most u Docu potrebno oko 30 miliona KM.

“Tražili smo već podršku Vlade RS, koju ranije nismo dobili, međutim prilikom kandidovanja projekata za program javnih investicija kandidovali smo ga. Koristimo svaku priliku da kandidujemo ovaj projekat, jer je ovo nešto što prevazilazi sve kapacitete grada. Nadam se da ćemo dobiti podršku u narednom periodu, te mislim da je 50 odsto finansiranja prihvatljivo za grad”, zaključio je Kresojević.

Podsjećamo, prva faza izgradnje mosta u Docu, koji bi povezao naselja Obilićevo i Starčevicu sa centrom grada, počela je 8. novembra prošle godine za vrijeme administracije Igora Radojičića.

Kako je tada rečeno, u prvoj fazi je trebalo da bude izgrađen kolski most namijenjen za saobraćaj motornih vozila, sa četiri saobraćajne trake, u oba smjera, ukupne širine oko 21 metar.

Poslije izgradnje kolskog mosta u kasnijim fazama trebalo bi da bude urađen i pješačko-biciklistički most, rekonstrukcija saobraćajnica s obje strane Vrbasa, od Bulevara cara Dušana do mosta, kao i rekonstrukcija i proširenje postojeće Mačvanske ulice kod Klinike za psihijatriju i spajanje s istočnim tranzitom, dok je jedna od faza i uređenje podmostovlja i cijele zone Doca.

Izvođač radova na ovom velikom projektu je “Integral inženjering”.

Stanivuković pozvao rukovodstvo Srpske na sastanak
Gradonačelnik Draško Stanivuković pozvao je rukovodstvo Republike Srpske na sastanak u Gradsku upravu kako bi razgovarali o budžetu za narednu godinu i planiranim projektim u najvećem gradu Srpske.

Istakao je da nakon usvojenog rebalansa budžeta grada, podrške Srbije od šest miliona KM i budžeta za narednu godinu, koji je veći za 10 miliona KM, želi da razgovara o tome koje projekte Vlada RS želi da podrži u gradu.

“Pred nama je i nastavak izgradnje mosta u Docu, a spremni smo da razgovaramo i o projektu izgradnje koncertne dvorane, kao i o drugim projektima za koje je Vlada Republike Srpske zainteresovana da podrži”, rekao je, između ostalog, Stanivuković.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI