Izgradnja dajak pristaništa u završnoj fazi

Izgradnja prvog dajak pristaništa u Banjaluci ulazi u završnu fazu, a njegov završetak se očekuje do kraja ove godine, potvrdili su za “Nezavisne” iz Odjeljenja za komunalne poslove Gradske uprave Banjaluka.

Kako su saopštili iz nadležnog odjeljenja, u fazi je izvođenje betonskih radova i drugih radova od kamena na ovom dajak pristaništu, koje se gradi kod plaže Abacija .

“Trenutno se rade pripreme za betoniranje ploče platoa. Plan je da radovi budu završeni do kraja godine ako vremenske prilike to budu dozvoljavale”, kazali su iz ovog odjeljenja.

Dodali su da će u narednom periodu biti postavljene klupe i elementi veza dajak čamca.

“Slijede čišćenje postojećeg zida, postavljanje prohrom penjalica, kao i završetak radova u riječnom koritu, odnosno profilisanje korita”, kazali su iz ovog odjeljenja.

Andrej Zamolo, predsjednik Dajak kluba Banjaluka, istakao je za “Nezavisne” da je zadovoljan dosad završenim radovima te da očekuje da, kad se sve završi, dajak pristanište postane funkcionalna cjelina.

“Pojačani su zidovi, prošireno je stepenište i sada je po planu betoniranje ploča”, kazao je Zamolo.

Istakao je i veliki značaj ovakvog pristaništa, kako za dajakaše, tako i za sve građane, ljubitelje Vrbasa.

“To nije samo pristanište, nego će biti i mjesto za sve građane da na siguran način priđu rijeci”, kazao je Zamolo.

Kako je ranije istakao, izgradnja pristaništa je i od velikog značaja za turizam jer će im se vožnjom dajak čamcem moći pokazati sve ljepote Vrbasa.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI