Istraga u aferi “Korona ugovori” se proširuje i protiv Slavka Bojića

Posebno odjeljenje Republičkog javnog tužilaštva proširilo je istragu i protiv Slavka Bojića, direktora firme “Procontrol” i to na firme koje su bile povezane s firmom osumnjičenog.
Utoku su detaljne provjere poslovanja firme “Procontrol” kao i osoba koje su obavljale određene knjigovodstvene poslove, javlja reporter Srpskainfo.

Miloš Stevanović, advokat Bojića i osumnjičenog Saše Markovića, vlasnika turističke agencije “Travel for fan”, izjavio je uoči ročišta za produženje pritvora da je tužilaštvo prijedlog ispisali na 150 stranica, te da je urađena detaljna istraga.
Očekujemo da će ročište trajati nekoliko časova, ali mi i dalje smatramo da nema razloga da se osumnjičeni zadrže u pritvoru, iako je tužilac najavio saslušanje još četiri svjedoka – izjavio je Stevanović.
On dodaje da tužilaštvo i dalje smatra kako nije mogao postojati konzorcijum firmi i da je neko samoinicijativno mogao dostavljati ponude.

– Tužilaštvo zaboravlja da je to bilo vrijeme pandemije i vanrednog stanja i odbrana smatra da u konkretnom slučaju nije prekršen zakon – dodao je Stevanović.

Osim za Bojića i Markovića, republičko tužilaštvo zatražilo je produženje pritvora za Branislava Zeljkovića, smijenjenog direktora Instituta za javno zdravstvo RS i Dragana Dubravca direktora “Promedinga”.

Novinarima nije dozvoljeno prisustvo na ročištu osumnjičenima, javlja reporter Srpskainfo.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: