Istraga protiv policajca ali i “snimatelja”

Vozač M.N. (19) iz Banjaluke, kojem je policajac zaprijetio da će ga udariti tako da će upasti u Crkvenu, bio je pijan i zahtijevao je da ne bude kažnjen, potvrđeno je  iz policije.

Dodali su da je, nakon uvida u snimak tog događaja, a koji je objavljen na društvenim mrežama, pokrenut postupak utvrđivanja odgovornosti policajca.

Kako je  potvrđeno iz PU Banjaluka, provjerama je utvrđeno je da su, 12. oktobra, oko dva sata, policajci primijetili i u Bulevaru cara Dušana u Banjaluci zaustavili audi i prekontrolisali vozača i vozilo

“Tokom kontrole utvrdili su da je automobilom upravljao M.N. (19) iz Banjaluke za kojeg je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu”, napominju iz policije.

Kako dodaju, nakon kontrole vozač je isključen iz saobraćaja, te mu je na licu mjesta izdat prekršajni nalog.

“Nakon izrečenih sankcija i isključenja iz saobraćaja, vozač je u više navrata zahtijevao od policajaca da ne bude sankcionisan za prekršaj, zadržavajući se oko službenog vozila, nakon čega je policajac povišenim tonom reagovao na neprimjeren način”, kazali su iz policije.

Dodaju da je ovaj događaj  zabilježilo lice koje je bilo u društvu sa vozačem isključenim iz saobraćaja, zbog čega se utvrđuje eventualna odgovornost zbog neovlašćenog fotografisanja.

Podsjetimo, sporni snimak objavljen je na društvenim mrežama prije nekoliko dana.

“Odmakni se od auta. Još jedanput se primakni autu, kad te zaždijem iza ušiju, ima da upadneš u onu Crkvenu” Je l’ ti jasno?!”, rekao je policajac zaustavljenom vozaču.

Policajac prijeti vozaču/Video

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: