Istraga o kupovini “mobilne bolnice”

Republičko javno tužilaštvo formiralo je predmet u vezi nabavke pokretne bolnice, potvrdila je za Srpskainfo portparol RJT Dragica Tojagić.
– Posebno odjeljenje Republičkog javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala formiralo je predmet u vezi sa nabavkom pokretne bolnice. Predmet je u fazi prikupljanja informacija i obavještenja – objasnila je portparol RJT dodavši kako detaljnije informacije za sada ne može iznositi u javnosti.

Republički štab za vanredne situacije 29. maja ove godine donio je zaključak da Institut za javno zdravstvo Republike Srpske zatraži jednostrano raskidanje ugovora sa dobavljačem pokretne bolnice firmom “Balkan global”, te povrat 4,2 miliona KM koliko je plaćena mobilna bolnica.

Ova bolnica kupljena je za potrebe eventualnog liječenja pacijenata oboljelih kao posljedica zaraze virusom korona, a u slučaju da kapaciteti bolnica ne budu adekvatni. Planirano je da se bolnica, ako bude potrebe, postavi u Zalužanima kod Banjaluke. Prvi dio bolnice je stigao 3. aprila, a očekivalo se da u narednih nekoliko dana bolnica bude kompletirana.

Vlada RS je 21. marta po hitnom postupku donijela Odluku da se sprovede postupak nabavke pokretne bolnice sa 500 bolničkih kreveta i svom pratećom opremom na površini od 6.000 kvadratnih metara, za šta je izdvojeno 3,6 miliona KM.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: