Istaknuti banjalučki muzički umjetnici “BL JAZZ VOICES” nastupili na INTIME JAZZ FEST-u

Treće večeri 3. festivala džez muzike INTIME JAZZ FEST u srijedu uveče u Koncertnoj dvorani Banskog dvora održan je koncert istaknutih banjalučkih muzičkih umjetnika “BL JAZZ VOICES”.

Koncert je održan je uz primjenu svih poprisanih mjera i preporuka nadležnih organa – mjerenje tjelesne temperature, te obavezno nošenje zaštite maske i održavanje fizičke distance.

Publici se predstavio dobro poznati džez sastav “Combine quartet” koji je bio pratnja izuzetnim vokalnim solistima.

U Koncertnoj dvorani mogli su se čuti džez standardi koje su maestralno izveli Marija Šestić, Maja Manojlović, Daniela Herceg, Vanja Mišić, Anja Milutinović i Nemanja Lakić.

Ovaj koncert nastavak je prakse novog koncepta rada Banskog dvora, da se pored vrhunskih muzičara iz regiona, Evrope i svijeta, publici u kontinuitetu predstavljaju i talentovani umjetnici iz Banjaluke.

-Direktor Banskog dvora, Mladen Matović došao je na ideju da okupi najbolje banjalučke vokale, nemamo ih mnogo, ali su zaista fantastični, a mi smo kao „Combine quartet“ tu bili kao neki tepih, neka podloga. Željeli smo da pored ovih velikih imena koji nastupaju na festivalu, na najbolji način predstavimo Banjaluku i da pokažemo koliko možemo – kazao je gitarista „Combine quarteta“ Stefan Tešanović.
Svi muzički umjetnici složili su se da se muzika ne čuje toliko često koliko se čula ranije, a sve zbog situacije izazvane virusom korona.
– Mnogima je ovaj koncert bio prvi nastup ove godine, meni je drugi. Zaista je to velika pauza. Zahvaljujući pojednicima, zahvaljujući optimistima i velikim radnicima u timu Banskog dvora na čelu sa Mladenom Matovićem imamo priliku i ove godine da muziciramo – kazala je Marija Šestić.

Veliki je užitak, kako kaže, ponovo biti na sceni.

-Nadam se da je publika uživala onoliko koliko i mi, jer smo ponovo stali na scenu. Osjećam da je ovo veče svima nama bilo jako lijepo. Zadovoljstvo mi je je što sam ponovo nastupila sa „Combine quartetom“ – dodala je Šestićeva.

I pjevačici Vanji Mišić, kako kaže, izuzetno je zadovoljstvo biti dio ovog INTIME JAZZ FEST-a.
-Drago mi je da u vrijeme kada je sve stalo kultura živi. Mnogo smo se poželjeli nastupa, muzike i proba. Nadam se da je publici bio interesantan repertoar i da su uživali u ovoj večeri – rekla je Mišićeva.

3.festival džez muzike INTIME JAZZ FEST konceptualno je zamišljen kao kamerni festival džez muzike koji će se fokusirati na manje sastave i vrhunske soliste ovog muzičkog žanra, uključujući maksimalno formacije do džez kvarteta koji su ušli u festivalsku selekciju.

-Važno je da postoji jedan ovakav festival u Banjaluci. Mnogo je važan za banjalučku džez scenu – naglasila je Daniela Erceg.

Pokrovitelj ovogodišnjeg festivala je Grad Banja Luka, dok je Banka partner Banskog dvora Adiko banka.

Sutra na programu:

Završnica trećeg Festivala džez muzike INTIME JAZZ FEST ostavljena je za koncert istinske muzičke dive bivše Jugoslavije BETI ĐORĐEVIĆ.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: