Ispovijest/Nestanak štićenice Doma Rada Vranješević, gdje je bila

Ilustracija/mladi i alkohol

Da se nešto pod hitno mora rješavati kada je u pitanju stručniji pristup u radu sa štićenicama Dječijeg doma “Rada Vranješević” u Banjaluci pokazao je i posljednji slučaj koji istražuje policija, kada je prijavljen nestanak djevojčice, naknadno pronađene kod vanbračnog para na području Banjaluke.

Maloljetnica je locirana kod mladića i maloljetne djevojke koji žive u vanbračnoj zajednici u Banjaluci.

Maloljetna supruga (17) je u međuvremenu saslušana u Policijskoj upravi Banjaluka i tokom saslušanja otkrila je sve detalje boravka štićenice Dječijeg doma “Rada Vranješević” u njenoj kući.

dom rada vranjesevic

Nestanak maloljetnice policiji je prijavljen 14. februara ove godine, a svemu je kumovalo dopisivanje preko Fejsbuka s mladićem iz Banjaluke.

Posjeta

Identitet svih učesnika poznat je portalu Srpskainfo, a zbog zaštite maloljetnika i moguće dalje istrage nećemo ih objaviti, ali kompletna priča govori da je crveni alarm upaljen odavno kada je u pitanju način života pojedinih štićenika Doma.

– Moj nevjenčani suprug se preko Fejsbuka upoznao s djevojkom iz Doma. Nakon upoznavanja oni su se dogovorili da se nađu u gradu na kafi. U tom susretu djevojka je pitala mog supruga koliko ima godina, da li je oženjen, na šta joj je on sve iskreno odgovarao. Nakon što su se upoznali, djevojka je tražila da dođe kod nas i da mene upozna. Tako je i bilo; oni su se dogovorili da ona dođe kod nas 14. februara. Kada je došla mi smo se upoznale i popile smo kafu, a ta djevojka je tražila od mog supruga da joj kupi cigarete i pivo – ispričala je maloljetna supruga banjalučkoj policiji.

Na traženje maloljetne štićenice Dječijeg doma, vanbračni supružnici su joj u više navrata kupovali energetsko piće, alkohol i cigarete.

– Nakon što je popila litru piva, djevojka je iz frižidera uzela flašu u kojoj je bilo malo vina, te je i to počela piti. Uzela je i flašu u kojoj je bilo rakije, pa je i to popila! Moj suprug joj je govorio da ne miješa piće, ali je ona nastavila – posvjedočila je u policiji Banjalučanka (17).

Odlazak na spavanje
Štićenica Dječijeg doma je u kratkom
vremenskom periodu, osim nekoliko alkoholnih pića, potrošila i kutiju cigareta, pa je zatražila da joj kupe još jednu, što su njih dvoje i uradili.

– U tom svom pijanstvu djevojka je svašta pričala, a najviše o svojim porodičnim problemima. Već u večernjim časovima ona je odlazila u kupatilo i vidjela sam da je povratila, a nakon toga je ponovo išla u kupatilo. Zatim je tražila da jede. Oko 20 časova smo odlučili da legnemo spavati, jer je ona bila pijana, a i mi smo bili umorni. Legli smo na ugaonu garnituru koja se razvlači. Suprug i ja smo legli baš blizu jedno drugom, a ona je bila na drugom kraju, što znači da je suprug bio u sredini – precizirala je Banjalučanka tokom saslušanja.

Dalje je navela da ipak nisu odmah zaspali. Kako je rekla, ona i suprug su se bojali, jer je djevojka iz Doma bila pijana i neprestano se budila.

– U jednom trenutku moj suprug me zagrlio da zaspimo, kada smo osjetili da se djevojka primiče. Suprug mi je očima pokazao prema dolje i ja sam vidjela njenu ruku na polnom organu mog supruga, ali je nije gurala ispod trenerke, već je samo držala na trenerci – istakla je maloljetna supruga tokom saslušanja dodavši kako nije reagovala na sve, jer se bojala da bi mogao izbiti sukob, s obzirom da je djevojka iz Doma bila u alkoholisanom stanju.

Policija
Nakon svega, djevojka je otišla do kupatila i ponovo povratila, a zatim se vratila i zapalila cigaretu napadajući mladića da će ga blokirati na Fejsbuku, jer je tražio od nje da se vrati u Dom, što je ona odbijala.

Sutradan ujutro djevojka iz Doma je oprala kosu, a mladića je nazvala njegova sestra i rekla da ju je zvala policija zbog nestanka djevojke iz Doma.

– Ona je čula taj razgovor i meni rekla da ne želi da se vrati u Dom. Nakon svega, mog supruga je pozvao inspektor i ona je otišla, a ja sam je ispratila do benzinske pumpe i dopunila joj račun za telefon – ispričala je maloljetna Banjalučanka u policiji.

Novi slučaj u čijem je središtu štićenica Doma prijavljen je svega dvije sedmice nakon hapšenja portira zbog seksualnog zlostavljanja maloljetne štićenice. Portiru je u međuvremenu određen jednomjesečni pritvor.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: