Irina Subašić osvojila prvo mjesto na Međunarodnom takmičenju solo pjevača

Banjalučanka Irina Subašić, osvojila je prvu nagradu na Međunarodnom takmičenju solo pjevača “Laza Jovanović”, koje je održano 25. januara u Beogradu.

Ova talentovana dvadesetjednogodišnja djevojka, koja iza sebe ima čak 13 osvojenih prvih nagrada kaže da je nedavno osvojeno prvo mjesto osvojila u svojoj II B kategoriji, koja se određuje po godinama sa 96,6 bodova.

“Prezadovoljna sam ishodom takmičenja jer je žiri bio strog i iz raznih država, iz Grčke, Mađarske, Rusije. U žiriju su bila svjetska imena. Ponosna sam na svoj i rad svojih profesora što smo uspjeli da donesemo takve rezultate”, ispričala je ona.

Ističe da je svojim nastupom zadovoljna jer je odradila sve kako je i planirala.

Žiri bio oduševljen

“Čula sam neke komentare žirija, nezvanične, da su svi bili oduševljeni. Nisam očekivala toliko veliku i jaku konkurenciju, jer sam na ovom takmičenju bila prije nekoliko godina u nižoj kategoriji i imala sam osjećaj da su tada članovi žirija bili blaži i u ocjenjivanju, ali i da konkurencija nije bila pretjerano jaka”, objasnila je ona.

Ove godine je bila izuzetno jaka, ističe Subašićeva.

“Ja sam prva nastupila u svojoj kategoriji i imala sam priliku da slušam sve ostale i odlični su pjevači svi bili. U mojoj kategoriji su takmičari dolazili iz Srbije, Crne Gore, Grčke, Hrvatske i Bosne i Hercegovine”, naglasila je ona. Posebno zahvalna roditeljima i prijateljima Subašićeva, koja je druga godina Muzičke akademije u Puli, zahvalila se svim ljudima koji su joj pomogli.

“Želim da se zahvalim kao prvo svojoj profesorici Lidiji Horvat Dunjko koja sa mnom zasluženo dijeli ovo prvo mjesto, korepetitoru Milivoju Veljiću bez kojeg cijeli performans ne bi bio izvodiv. Hvala mojim roditeljima i svim mojim bitnim ljudima koji su bili uz mene u toku ovog takmičenja i hvala Bogu za talenat, jer bez talenta bi teško ovo postigla”, istakla je Subašićeva.

Osvojila i specijalnu nagradu

“Juče sam dobila informaciju da sam dobila i specijalnu nagradu koja podrazumijeva snimanje tri studijska snimka, odnosno tri arije po mom izboru i zbog toga sam presrećna”, zaključila je ona.

Izvor: Banjaluka.com

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: