“INTIME JAZZ FEST“/ Večeras Vasil Hadžimanov u Banskom dvoru

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora 25. novembra 2018. godine (nedjelja) u 20.00 časova u okviru prvog festivala džez muzike „INTIME JAZZ FEST“, održaće se koncert Vasil Hadžimanov – klavir.
„INTIME JAZZ FEST“ održava se u organizaciji Banskog dvora – Kulturnog centra od 24. do 27. novembra 2018. godine.

Ulaznice za koncert se mogu kupiti na biletarnici Banskog dvora od srijede 14. novembra 2018. godine u periodu od 10.00 do 18.00 časova, po cijeni od 10KM.

Vasil Hadžimanov rođen je u Beogradu, a klasično muzičko obrazovanje počeo je da stiče već sa 5 godina. Završio je srednju muzičku školu „Stevan Mokranjac“. Muzičko školovanje nastavio je kao stipendista Berkli koledža u Bostonu, gdje je i diplomirao na odsjeku za klavir 1995. godine.

Tokom studija na Berkliju, nastupao je sa grupom „Sveti“ sa Markom Đorđevićem i Batom Andonovim. Sa Paskal Bokarovim afro-pop bendom, išao je na turneju po SAD. U Njujorku je sarađivao sa poznatim muzičarima poput Dejvida Gilmora i Kris Čika. U isto vreme je radio u „Tomandandy“ studiju kao muzički programer.

Po povratku u Srbiju 1997. godine, osniva Vasil Hadžimanov bend. Tada počinje njegov rad na spajanju etno muzičke baštine Balkana i zapadnjačkih muzičkih podžanrova (džez, fank, world music). Godine 2001. objavljen je prvi album Vasil Hadžimanov benda. Hadžimanov sarađuje i sa drugim bendovima, pa je bio i član sljedećih sastava: Darkvud Dab, Bace Quartet, Trio Sveti i Vasil Hadžimanov piano trio.

Svoj prvi solistički koncert u karijeri održao je upravo u Koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjaluci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: