Inspekcija u kontroli bezbjednosti i higijene dječijih igraonica

Gradska inspekcija će tokom naredne sedmice kontrolisati dječje igraonice na području grada, kako bi se utvrdilo da li ispunjavaju propisane uslove za bezbjednost djece i higijenu u takvim prostorima.
Kako je potvrđeno u Odjeljenju za inspekcijske poslove, u kontroli igraonica će biti uključeni tržišni i zdravstveni inspektori.

– Sa ciljem provjere ispunjenosti uslova za rad igraonica i osiguranje bezbjednosti djece koja borave u njima, glavni republički tržišni i glavni republički zdravstveni inspektor dostavili su nam instrukciju o potrebi pojačanog nadzora nad radom ovih objekata – ističe načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Janko Kecman.
On kaže da će se gradski inspektori kontrolisati da li su igraonice registrovane u skladu sa zakonom i da li je na bilo koji način ugrožena bezbjednost djece, odnosno postoje li rizici od povređivanja od opreme i sredstava koja djeca koriste i sa kojima djeca mogu doći u kontakt.

– Takođe, kontrolom će biti obuhvaćeni i naplata korišćenja usluge, prisustvo lica zaduženog za čuvanje djece, te održavanje higijene u skladu sa propisima iz oblasti zaraznih bolesti – rekao je Kecman.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: