Inicijativa za čist Vrbas! Lako je u Kanjonu, dođite u Banjaluku!

U okviru Inicijative za Čist Vrbas sutra se u kanjonu Tijesno održava ekološka regata, koju organizuje Rafting klub Kanjon i čiji će članovi zajedno sa ljubiteljima prirode i ekolozima čistiti rijeku Vrbas i njeno priobalje na ovom lokalitetu.

Organizatori su pozvali sve zainteresovane klubove, udruženja građana i pojedince da im se pridruže, a okupljanje u rafting centru Kanjon je od devet časova.
Akcija čišćenja kanjona Tijesno počela je danas i trajaće do četvrtka. Cilj akcije je očistiti kanjon od otpada i skrenuti pažnju na očuvanje jedne od najatraktivnijih sportskih i turističkih destinacija u regiji, a sve sa ciljem da aplikacija za Svjetsko prvenstvo u raftingu 2021. godine bude uspešna.

Aktivnosti u okviru Inicijative za Čist Vrbas realizuju u duhu Povelje za čist Vrbas koju su u maju 2013. godine, u Donjem Vakufu, osim gradonačelnika i načelnika lokalnih zajednica u slivu Vrbasa, potpisali i predstavnici resornih ministarstava oba entiteta, Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH, Fond za zaštitu okoline i energetsku efikasnost RS, te partneri projekta.

Video/Sa ovakvim Vrbasom u centru Banjaluka Zelena prestonica Evrope!?!

Institut potvrdio, centrom grada teku fekalije, a ne rijeka za kupanje!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI