Inicijativa da se nagrada grada za humanost zove po sestrama Gajić

Inicijativu sa potpisima više od 3.000 građana da nagrada grada Banjaluka za humanost nosi naziv po sestrama Gajić predata je u Gradsku upravu, rekla je Adriana Basara, pokretač ove inicijative.

Istakla je da je veliki broj odbornika i pozicije i opozicije usmeno saglasan s ovom inicijativom.

“S ovim prijedlogom se slaže i Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada, koji je obećao da će se lično založiti da naša inicijativa bude podržana”, rekla je Basara.

Dodala je da prema postojećem pravilniku grad dodjeljuje četiri vrste nagrade, a da među njima nema decidno određene nagrade za humanost.

“S obzirom na to da će se taj pravilnik uskoro mijenjati, ovim putem pozivam sve predstavnike Skupštine grada da uspostavljanjem ovakve nagrade zahvalimo našim sugrađanima, porodici Gajić, čiji će nadljudski napori promijeniti život i spasiti mnoge oboljele od neuroloških bolesti širom svijeta”, rekla je Basara.

Naglasila je da će lijek protiv Laforine bolesti pomoći cijelom čovječanstvu, te da zbog toga i insistira na tome da se uspostavi ta nagrada i da nosi naziv po njima.

“Mi u Banjaluci nemamo nikoga po kome bi takva nagrada nosila ime osim njih i treba da se ponosimo njima”, zaključila je Basara.

Sestre Gajić oboljele su od Laforine bolesti 2007. godine. Hrabro srce Tatjane Gajić prestalo je da kuca u 23. godini 14. oktobra 2014, a Milana se i sada uz pomoć porodice bori za ozdravljenje.

Porodica Gajić uz pomoć dobrih ljudi trenutno je najveći donator studije za pronalazak lijeka protiv Lafore.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: