Identifikovani akteri pucnjave na Starčevici, policija uhapsila revolveraša

Dvadesetjednogodišnji Marko Praštalo iz Banjaluke osumnjičen je da je u četvrtak naveče hicima iz pištolja u obje noge ranio godinu starijeg sugrađanina Aleksandra Palikuću.

Praštalo je uhapšen u danas poslijepopodne saznaju “Nezavisne” nezvanično. Policija je počela da ga traži odmah po prijavi da je došlo do pucnjave u Cerskoj ulici u Banjaluci, a Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka, izjavila je večeras da je osumnjičeni uhapšen, ne navodeći mu identitet.

Osumnjičeni je na pločniku između zgrada, prvo verbalno napao sugrađanina, a zatim je i zapucao iz pištolja.

“Ispalio je više hitaca, s tim što je jedan metak Palikući okrznuo koljeno lijeve noge i zatim prošao kroz list desne noge”, pojašnjava izvor “Nezavisnih”.

Napadač je onda pobjegao, ali mu je u Cerskoj ulici, nedaleko od mjesta obračuna, ostao sitroen, koji je u petak bio označen policijskom trakom i pod budnim okom policije. Napad je okvalifikovan kao izazivanje opšte opasnosti.

Ranjenom Palikući ukazana je pomoć u Službi hitne medicinske pomoći Banjaluka. Potom je sanitetom, u 23.20, prevezen u hitnu prijemnu hiruršku ambulantu Univerzitetskog kliničkog centra RS, te hospitalizovan u Klinici za ortopediju i traumatologiju.

“Pacijent je hirurški zbrinut. Njegovo zdravstveno stanje je zasad stabilno i on ostaje na daljem liječenju i praćenju u našoj ustanovi”, rekli su iz UKC RS.

Mještani tvrde da se ranjeni mladić i napadač druže, te da je pucnjavi prethodila žestoka svađa.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: