Ian Boloban i Alona Brzina pobjednici Prvenstva RS u tenisu

Ian Boloban, član Teniskog kluba Borac i teniserka TK Gem iz Sarajeva Alona Brzina pobjednici su Prvenstva Republike Srpske iz kalendara TS BiH koje je održano u Banjaluci na terenima Nacionalnog teniskog centra Teniskog saveza Republike Srpske i Teniskog kluba Mladost.
Boloban je u finalu pobijedio Filipa Đokića (TK Sol Brčko) rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:0.

Teniser banjalučkog Borca je u prvom kolu bio slobodan, a na putu do finala pobijedio je redom: klupskog kolegu Filipa Ikića (6:0, 6:0), člana Proheme Danila Grahovca (6:0, 6:0), Adi Džinđovski mu je predao meč, potom je bio bolji od Mahira Butkovića sa 6:3, 6:0, da bi u finalu bio bolji i od Filipa Đokića.
oloban je u finalu pobijedio Filipa Đokića (TK Sol Brčko) rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:0.

Alona Brzina je u borbi za veliki pehar pobijedila Milicu Trifunović (TK Sol) sa 6:4, 6:1. U prvom kolu bila je bolja od članice TK Sportinga Une Mehmedbašić sa 6:1, 6:3. U osmini finala pobijedila je Ingu Šobot (6:0, 6:0), a potom u finalu prije finala Teu Kovačević iz Gradiške sa 6:0, 3:6, 10:7.

Dragan Dragičević, generalni sekretar Teniskog saveza Republike Srpske, rekao je da je ovo bilo izuzetno kvalitetno takmičenje koje je okupilo rekordan broj teniserki i tenisera iz cijele BiH.

-U ženskoj konkurenciji 29 teniserki i 39 tenisera u muškoj konkurenciji iz cijele BiH je učestvovalo na ovom prvenstvu Republike Srpske. Ovo je jedno od najmasovnijih takmičenja u poslednjih pet šest godina što nas itekako raduje, a značajno je i po tome što je ovo bilo prvo zvanično takmičenje koje se igralo u Nacionalnom Teniskom centru Teniskog saveza Republike Srpske. Imali smo noćno finale u uslovima koji do sada nisu viđeni, mogu slobodno reći u regionu, i sve je proteklo u najboljem redu – rekao je generalni sekretar Teniskog saveza Republike Srpske Dragan Dragičević.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI