Hiljade ljudi na sinoćnjem spektaklu

Spektakularnim koncertom svjetski poznatih umjetnika Stefana Milenkovića i Slobodana Trkulje, Banja Luka je obilježila završetak obnove spoljašnjeg dijela Banskog dvora i predaju aplikacije za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine. Nekoliko hiljada Banjalučana uživalo je u zajedničkom nastupu dvojice vrhunslih muzičara koje je pratila Banjalučka filharmonije, te muzičari iz Bihaća i Jajca, gradova partnera na ovom projektu.

Pozdravne riječi uputili su gradonačelnik Igor Radojičić i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

Radojičić je istakao da je koncert dvojice umjetnika održan pod sloganom „Suprotnosti se privlače“, koji oslikava dva različita žanra kojima se ovi umjetnici bave, ali i slogan pod kojim se Banja Luka kandidovala za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine. On je izrazio uvjerenje da Banja Luka ima kapacitete, ljude i resurse da zaista ponese laskavu titulu Evropske prestonice kulture.

Ovaj događaj bio je interesantan i po tome što Milenković i Trkulja prvi put nastupaju zajedno.

Posebne čestitke organizatorima uputio je Marinko Umičević odbornik u Skupštini grada Banjaluka.

Ovim putem želim uputiti čestitke za sinoćnu manifestaciju, kako organizatorima tako i građanima Banja Luke koji su izašli da podrže pomenuti veličanstveni događaj, gdje je šlag na torti bilo paljenje svjetala na Baskom dvoru, kao i koncert dva svjetska muzičara.
Mogu da kažem da mi je čast i da sam ponosan što živim u ovom gradu, te smatram da svi treba da damo svoj doprinos kako bi naš grad doživio još veći prosperitet.
Dobio sam čestitke iz mnogih dijelova RS, kao i iz inostranstva, koji kažu da ne mogu prepoznati Banja Luku.
Hvala gradskoj upravi, gradonačelniku Igoru Radojičiću, a i nama odbornicima Skupštine Grada, kao i Vladi RS, pogotovo predsjednici Željki Cvijanović.
Kad se vrijedne ruke slože, sve se može, pa i to da Banja Luka bude Evropski grad kulture, pod sloganom različitosti, a to treba da bude snaga, ljubav i prosperitet.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: